Hlavní obsah

AC Milán či West Ham United. Mládežnický turnaj v Ostravě má nejsilnější obsazení v historii

Praha

Už po jednačtyřicáté se uskuteční Memoriál Evžena Hadamczika. Tradiční fotbalový turnaj mladších žáků se bude hrát od pátku do neděle na umělé trávě ve Sportovním centru Ostrava-Dubina. Poprvé v historii se účastní i italský velkoklub AC Milán či anglický West Ham United.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Jankulovski (vpravo) a majitel Baníku Ostrava Václav Brabec si jistě nenechají mládežnický turnaj v Ostravě ujít.

Článek

Právě milánský gigant má být hlavní ozdobou turnaje, do kterého se přihlásilo čtrnáct mužstev. Hned devět jich je ze zahraniční.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin po sedmi. Skupinu A tvoří West Ham United, Dynamo Kyjev, Bate Borisov, FC Györ, AS Trenčín, obhájce titulu Slavia a MFK Vítkovice. Druhou skupinu tvoří AC Milán, Karpaty Lvov, Wisla Krakov, Žilina, Karviná, Sparta a pořádající Baník Ostrava.

„Tak silné obsazení Memoriál Evžena Hadamczika ještě nikdy neměl," řekl Petr Mašlej, ředitel mládežnického úseku Baníku Ostrava. „Vážíme si každého účastníka, který naše pozvání přijal. Každý z nich je pro náš turnaj přínosem," dodal.

Patronem turnaje se stal sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski, který měl největší zásluhu na účasti „Rossoneri". „Je mi ctí, že mohu být patronem 41. ročníku, protože z vlastní zkušenosti vím, že podpora těch nejmenších je strašně důležitá. Proto jsem se také osobně angažoval a mám upřímnou radost pozorovat ničím nezatížené děti plné emocí, jak běhají za kulatým nesmyslem."

Postupový klíč je jednoduchý. Z každé skupiny do čtvrtfinále postoupí první čtyři celky. Další týmy čekají zápasy o umístění. Vítěz by měl být znám v neděli přibližně o půl čtvrté. Hrací čas jednoho zápasu je 18 minut. Turnaje se mohou zúčastni žáci narození po 1.1. 2008 a mladší.

Reklama

Související témata: