Hlavní obsah

Klub oznámil smrt fotbalisty, držela se minuta ticha. Skvěle jsem se bavil, smál se "zesnulý"

Praha

Pořádný skandál hýbe fotbalem v Irsku. Tým Ballybrack FC, hrající nižší amatérskou soutěž, totiž oznámil smrt jednoho ze svých bývalých hráčů, který údajně zemřel při dopravní nehodě. Kluby dokonce držely za "zemřelého" fotbalistu minutu ticha, některé zápasy se odkládaly. Údajná oběť tragédie však byla zcela v pořádku a z celé události si těžkou hlavu nedělala. "Bylo to zábavné," říkal Fernando Nuno La-Fuente. Vedení irského týmu se již za poplašnou zprávu omluvilo.

Foto: Sport.cz

Zpráva o údajné smrti fotbalisty se dostala do médií

Článek

Minuta ticha, zprávy v tisku, odložené zápasy a smutek. To vše způsobila zpráva o údajné smrti španělského fotbalisty La-Fuenteho, který měl zahynout během dopravní nehody.

Zápasy Leinster Senior League, jak se amatérská soutěž, ve které Ballybrack FC působí, byly odkládány, z klubů směřovaly kondolence a slova lítosti. Až s pořádným zpožděním vydalo vedení klubu omluvnou zprávu, že fotbalista je v pořádku. Samotný Fuente se svým "návratem z druhého břehu" dle svých slov výborně bavil.

"Došlo k veliké chybě a nedorozumění. K vedení klubu se dostala informace o smrti hráče, ta byla následně předána dál. Omlouváme se za nedorozumění nejen všem fanouškům a klubům, ale samozřejmě i samotnému hráči, který naši omluvu přijal. Vysvětlení jsme poslali i vedení soutěže," uvedli zástupci klubu.

Byl jsem celebrita, bavil se fotbalista

A jak k celé události dle vedení týmu došlo? "Zprávu o smrti zaznamenala osoba, která měla vážné osobní problémy a nebyla schopná celou událost řádně prověřit. Je to neakceptovatelná chyba a my jsme připraveni pomoci všem, kterým tato informace způsobila potíže," píše se dále v prohlášení klubu.

Ostuda pro tým Ballybrack FC začala v sobotu, kdy klub odložil kvůli "tragické nehodě" svůj zápas s Arklow Town, k akci se přidaly i další kluby, které za španělského fotbalistu držely minutu ticha.

Velký díl na trapasu svého klubu však měl i samotný fotbalista, což sám i potvrdil. "Ano, věděl jsem, že se něco takového děje, ale nechal jsem to být, přišlo mi to zábavné. Myslel jsem si, že to jsou zprávy, že mám zlomenou nohu, nebo něco takového," říkal La-Fuente, který vše uvedl na pravou míru až později.

"Včera jsem byl doma a hrál jsem počítačové hry. Pak mi zazvonil telefon a přítel mi povídal, že jsem celebrita, že jsem zemřel při nehodě a všichni o tom mluví," bavil se na účet svého bývalého klubu Španěl.

Foto: Sport.cz

Tým Ballybrack FC má zaděláno na parádní ostudu.

Sekretář klubu odstoupil

Zprávu o tom, že je živý a zdravý, tak dal fotbalista vědět aspoň své matce. "Viděla moji fotku v novinách, tak jsem ji chtěl uklidnit, že jsem v pořádku. Klub mě později kontaktoval a bylo mi sděleno, že se mohou objevit zprávy o tom, že jsem měl nehodu, ale neřešil jsem to, byla to legrace," říká Fuente.

Vedení Leinster Senior League však hodlá celou kauzu dále prověřovat. Absurditu celé situace potvrzují i slova ředitele soutěže Davida Morana. "Ještě v pondělí jsme chtěli kontaktovat rodinu hráče, abychom zjistili, co můžeme pro ni udělat. Navíc jsme se pak dozvěděli, že tělo fotbalisty je již ve Španělsku," uvedl pro irská média Moran.

Celou kauzu neustál sekretář dotčeného klubu, který rezignoval.

A fanoušci? "Zmrtvýchvstání" fotbalisty je baví po celém světě, jak potvrzují i hojné příspěvky na sociálních sítích.

Reklama

Související témata: