Hlavní obsah

Pes obranář! Míč letící do opuštěné branky zastavil nečekaný vetřelec

Buenos Aires/Praha

Tak tohle je tedy vážně psina. Se vším všudy. Nejlepší přítel člověka se stal nečekaným hrdinou víkendového utkání nižší argentinské fotbalové soutěže. A také novým hitem internetu! Však se sami přesvědčte.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nečekaný hrdina v zápase třetí argentinské ligy.Video: sntv

 
Článek

Hráči Belgrana prohrávali s Juventudem Unida už 0:3 a po chybě gólmana Briana Leandra, který výkopem trefil jednoho z útočících hráčů, už znovu směřoval míč do jeho branky. Čtvrtý gól z toho ale nebyl. V pravý čas se totiž zjevil na brankové čáře v roli zachránce zatoulaný pes a zastavil balon na cestě do sítě.

Puppy Reina nebo John Terrier?

„Hned ho podepište," navrhují v žertu vedení klubu na sociálních sítích pobavení fanoušci. A novému idolu už vybírají i jméno, například Puppy Reina nebo John Terrier.

Pravidla na tuto bizarní situaci explicitně nepamatují, při vniknutí „cizí osoby" na hřiště a jejího zásahu do hry či uplatnění vnějšího vlivu však následuje míč rozhodčího.

V tomto konkrétním případě by ale gól stejně neplatil, neboť na záznamu je slyšet, že už před tím, než útočník vypálil na branku, rozhodčí přerušil hru kvůli bránění brankáři ve hře.

Reklama

Související témata: