Hlavní obsah

Lafata znovu oblékne sparťanský dres, s Rosickým si ale na Silvestra nezahraje

Praha

Kanonýr David Lafata znovu oblékne sparťanský dres. Ovšem jen na Silvestra a k tomu ještě dres letenských internacionálů. V tradičním Silvestrovském derby pražských „S“, které je na pořadu poslední den končícího roku na umělé trávě v pražském Edenu, si však v jednom dresu s novým sportovním ředitelem Sparty Tomášem Rosickým nezahraje. Toho totiž manažer letenského výběru Jiří Novotný ke startu nezlákal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata se loučí s fanoušky po utkání s Bohemians.

Článek

„Snažil jsem se o to, ale nepovedlo se. Tomáš bude v tu dobu na horách, takže se omluvil," prozradil rekordman v počtu získaných domácích mistrovských titulů a manažer sparťanských internacionálů Jiří Novotný.

S angažováním Lafaty, který po ukončení aktivní kariéry ve Spartě dál střílí góly v rodném Olešníku na jihu Čech v krajském přeboru, naopak sebemenší problém neměl.

„David je srdcař a velký sparťan k tomu, takže mu nedělá problém, aby i na Silvestra přijel a za Spartu nastoupil," hlásil Novotný s vírou, že právě Lafatovy trefy pomohou sparťanským internacionálům k vítězství nad slávistickým rivalem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Parádní nůžky vystřihl David Lafata v roce 2014 v dresu Sparty při utkání s dalším klubem spjatým se svou fotbalovou kariérou - Jabloncem.

Parádní nůžky vystřihl David Lafata v roce 2014 v dresu Sparty při utkání s dalším klubem spjatým se svou fotbalovou kariérou - Jabloncem. Vlastimil Vacek

Loni Sparta vyhrála v Edenu 9:4, historicky je ale úspěšnější Slavia, která z dosavadních 32 klání měla navrch v jednadvaceti.

Za Slavii by v hlavním silvestrovském utkání měli nastoupit hned tři nováčci. Mezi tyčemi bude nově brankář Václav Winter a poprvé si zahrají také člen představenstva červenobílých Jiří Bílek a Mario Lička, který je sice odchovancem Baníku Ostrava, ale v letech 2013 až 2014 hrával v Edenu.

Program v Edenu začne v 10 hodin zápasem veteránů nad 45 let, v němž se v dresu Slavie představí i reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý. O hodinu později začne utkání internacionálů nad 35 let.

Reklama

Související témata:
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen