Hlavní obsah

Sudí čaroval a šílená penalta teď baví celý svět

Penaltový dárek. Jinak se tenhle kousek z fotbalového mistrovství Asie nazvat nedá. K vidění byl v utkání skupiny B mezi Austrálií a Sýrií. Za stavu 2:1 pro Austrálii se skácel jeden ze Syřanů v pokutovém území, aniž se jej, byť jen dotkl, někdo ze soupeřů. A pak to přišlo. Arbitr, který stál před vápnem, zadul do píšťalky a vyčaroval penaltu. Vymyšlený pokutový kop sice následně znamenal vyrovnání na 2:2, ale Australané v nastavení rozhodli o výhře. Syřanům tak dárek od muže s píšťalkou nepomohl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Penaltový dárek od rozhodčího Sýrii nezachránilVideo: sntv

 
Článek

Do konce utkání chybělo jedenáct minut, když se do pokutového území Australanů snášel centrovaný míč. Jeden ze Syřanů nikým neatakován upadl a vsedě gestikuloval směrem k mexickému sudímu Ramosovi na znamení toho, že byl faulován. Následně se ještě svalil a teatrálně se držel za nohu.

I jeho spoluhráči mocně vybízeli sudího, že šlo o nedovolený zákrok. A chlapík s píšťalkou, který stál celou dobu pořádný kus před pokutovým územím, nakonec podlehl a ukázal na penaltový puntík.

Lavička Sýrie začala slavit, jako kdyby tým vstřelil důležitý gól, za hlavu se pro změnu chytali šokovaní Australané. Ti nakonec inkasovali na 2:2, ale zápas nevzdali, i když jistě cítili křivdu. Ve třetí minutě nastavení se pak dočkali odměny, Tom Rogic levačkou pumelicí propálil gólmana. Austrálie vyhrála 3:2, nakonec se ukázalo, že by jí k postupu stačila i remíza.

Reklama