Hlavní obsah

Mourinho se vrací k fotbalu. Dnes bude mít premiéru v utkání Saúdské Arábie s Katarem

Dauhá/Praha

Charismatický, ale také hodně kontroverzní portugalský kouč José Mourinho se po prosincovém vyhazovu z Manchesteru United vrací na fotbalovou scénu. Zatím ovšem nikoli jako trenér, ale jako televizní expert sportovního kanálu BeIN Sports. Premiéru si odbude už dnes vpodvečer při přenosu utkání asijského šampionátu mezi Saúdskou Arábií a Katarem, v sobotu ho čeká ještě pikantnější duel, neboť bude analyzovat střetnutí Premier League mezi Chelsea a Arsenalem.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

José Mourinho se vrací k fotbalu. Zatím jako televizní expert.

Článek

The Special One už profesi televizního experta okusil během loňského světového šampionátu v Rusku a nijak se netajil, že se mu docela zamlouvala. Nemluvě o gáži, která byla rovněž příjemná, neboť Mourinho pobíral denně přes 280 tisíc eur.

Teď se ve službách kanálu BeIN Sports musel trochu uskromnit, protože za každý zápas dostane honorář ve výši „pouhých" 67 tisíc eur, což v přepočtu činí nějaký milion a sedm set tisíc korun k tomu.

Navíc si bude muset dávat pozor na jazyk, protože se nesmí ani slovem otřít o klub bývalého zaměstnavatele. Zakazuje mu to klauzule ve smlouvě, kterou po skončení angažmá na Old Trafford se Manchesterem United podepsal a na jejímž základě inkasoval odstupné ve výši 16,6 milionu eur.

Foto: Carl Recine, Reuters

U fotbalistů Manchesteru United po dvou a půl letech skončil trenér José Mourinho. Kdy a kde se na lavičku vrátí?

„Všichni znají mé profesní zásady. Pokaždé, když uzavřu další kapitolu své trenérské kariéry, projevuji k někdejšímu klubu hluboký respekt a nemám sebemenší připomínky k bývalým spolupracovníků a kolegům," poznamenal Mourinho, že právníci Manchesteru United budou zbytečně sedět u obrazovek a naslouchat, zda se nedopustí nějakých invektiv vůči klubu.

Dnes čeká na portugalského kouče střetnutí asijského šampionátu, v němž se bude v Abú Zabí rozhodovat mezi Saúdskou Arábií a Katarem o tom, kdo vyhraje skupinu E. Oba týmy první dva zápasy ve skupině vyhrály, o první příčce Kataru zatím rozhoduje lepší skóre.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Nyní již bývalý manažer United José Mourinho opuští hotel v Manchesteru. Úplně šťastně po vyhazovu z Old Trafford tedy zrovna nevypadal, i přes královské odstupné.

V sobotu by pak měl Mourinho glosovat ligové střetnutí mezi Arsenalem a Chelsea, kde prožil nejslavnější léta trenérské kariéry.

„Doufám, že media budou respektovat mé současné postavení a dovolí mi žít normální život do chvíle, kdy se rozhodnu vrátit se zase k fotbalu jako trenér," požádal Mourinho.

Reklama

Související témata: