Hlavní obsah

Pocta legendě! Obří Maradona bude dohlížet na svůj bývalý klub

Argentinský fotbalový klub Argentinos Juniors láká na novou atrakci. Klub představil velký nafukovací model slavného Diega Maradony, který bude sloužit jako tunel, jímž budou hráči procházet při nástupu na hřiště. Jde o výraz pocty slavnému argentinskému rodákovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nafukovací Diego MaradonaVideo: sntv

 
Článek

Právě v klubu, který hraje argentinskou Primera División, zažil v říjnu 1976 bývalý vynikající hráč svůj profesionální debut. A vyběhl dokonce i na stejný stadion, na kterém se nyní bude používat jeho velká nafukovací kopie.

"Tunel Maradona" však není jedinou poctou, které se slavný Diego dočkal. Poté, co se výrazným způsobem podílel na vítězství Argentiny na mistrovství světa 1986 v Mexiku, byl po něm stadion pojmenován.

Pro Argentinos ale jinak letošní sezona žádná velká nádhera není - v současné době se krčí až na předposledním, 25. místě tabulky Primera División, přičemž na poslední San Lorenzo mají náskok pouhých dvou bodů.

Maradona, který v současné době trénuje mexický klub Dorados de Sinaloa, svému bývalému klubu za gesto vzkázal své díky.

Reklama