Hlavní obsah

Rekordman Vrba těsně porazil Trpišovského. Ještě, že jsem si dal hlas, žertoval plzeňský kouč

Praha

Z pomyslného trůnu sesadil svůj velký vzor. Pavel Vrba poosmé za posledních devět let opanoval anketu Fotbalové asociace ČR s názvem Trenér roku, o jedno vítězství tak trumfl Karla Brücknera. „Nechci se vůbec přirovnávat k panu Brücknerovi, který své týmy dovedl k medailím, k obrovským úspěchům. Dokázal toho rozhodně víc než já," pravil kouč Plzně.

Pavel Vrba po vítězství v anketě Trenér roku hýřil vtipnou náladouVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Při slavnostním vyhlášení, focení se s trofejí i během následného setkání s novináři byl Vrba ve výtečné náladě. „Škoda, že pohár je jenom jeden. Možná by stálo za zvážení vyrobit malou kopii, kterou by si člověk mohl nechat. Takhle mi pokaždé po focení přinesou krabici, do které trofej uložím a tím to končí," vtipkoval Vrba.

„Napadá mě jediná možnost, jak si ji vzít. Rozbít ji, a posbírat si pár střípků. Jestli ale příští vítězové ankety budou opatrní jako já, pohár vydrží ještě dlouhý čas," dodal s úsměvem Vrba, který by se přimlouval za změnu v pravidlech ankety. Hodnotil by spíš kompletní sezonu, tedy podzim-jaro, než celý kalendářní rok. „Anketa je takhle zvláštní, zohledňovány jsou úspěchy za půlky dvou sezon," podotkl plzeňský kouč.

Tomáš Vaclík vyhrál anketu Fotbalista rokuVideo: FAČR

V anketě měl velkého soupeře. Stříbrného trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského předstihl o pouhé tři hlasy. „Ještě, že jsem si dal hlas," žertoval dál Vrba. „Ne, teď vážně. Vyrovnanost vyplývá z toho, že Slavia byla úspěšná. Je také oceněním Jindry Trpišovského, co s ní dokázal momentálně. Já jsem vyhrál díky mistrovskému titulu a postupu do Ligy mistrů. To bylo rozhodující," uvedl Vrba.

Na tuzemský trůn usedl premiérově před devíti lety, kdy s Plzní kráčel za prvním mistrovským titulem. S Viktorií pak získal další dva ligové grály (2013, 2018), třikrát jí dovedl do základní skupiny Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva David Lischa, Pavel Vrba, Tomáš Vaclík a Kateřina Svitková

„Vážím si každého úspěchu, který s Plzní dokážeme. V roce 2011 to začalo, Viktorka začala jít výrazně nahoru. Někteří hráči z té doby ukončili kariéru, někteří zůstávají. Jsem rád, že se brání stárnutí, a utvrzují plzeňské fanoušky, že mají pořád kvalitu," uzavřel Vrba.

Talent roku David Lischka je po operaci srdce a věří v návrat na hřištěVideo: FAČR, sport.cz

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň