Hlavní obsah

Fantastická atmosféra na ženském fotbale! Zápas Slavie s Bayernem trhal rekordy v návštěvnosti

Vysoká návštěva, skvělá atmosféra a úžasný výsledek! Tak lze zhodnotit středeční čtvrtfinále Ligy mistryň mezi Slavií a Bayernem Mnichov, které navštívilo 6822 diváků. Ti tak stanovili nový český rekord návštěvy na ženském fotbale v Česku. Skvělá návštěva zaskočila i předsedu představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Radost střelkyně jediného gólu Slavie Kateřiny Svitkové (druhá zprava) v domácím čtvrtfinálovém zápase Ligy mistryň proti Bayernu Mnichov.

Článek

Slavia s tak vysokou návštěvou nejspíš nepočítala, protože podle svých oficiálních stránek plánovala pro zápas otevřít pouze jediný vstup. "V současné Slavii je možné doslova vše. Návštěva 6 - 8000 na ženský fotbal v ČR je něco neskutečného. Jakkoliv jsme si to přáli, klub to trochu zaskočilo. Omlouváme se. Moc děkujeme jménem vedení klubu a děvčat týmu za úžasnou podporu!" napsal Tvrdík na svůj Twitter v návaznosti na fakt, že před Edenem se chvílemi tvořily fronty.

Sešívané ženy tedy vpřed hnalo celkem téměř sedm tisíc lidí. A slávistky se jim za podporu bohatě odměnily bojovným výkonem a hlavně fantastickým a překvapivým výsledkem. Kdo by čekal, že s věhlasným německým klubem uhrají fantastickou remízu 1:1?

Velký výsledek sešívaných žen

Od dam z Bayernu mnohý divák nejspíš čekal více. Němky, které nastoupily v sestavě bez české legionářky Lucie Voňkové, sice slávistky poměrně jasně přehrávaly, mnoho vyložených šancí si ale nevypracovaly a brankářku Slavie Barboru Votíkovou dokázaly překonat pouze jednou, v 62. minutě zásluhou Rolföové.

Jako opařené navíc zůstaly v 72. minutě, kdy Kateřina Svitková daleko za hranicí velkého vápna napřáhla a vyslala na bránu parádní střelu, po které se gólmanka Bayernu Zinsbergerová natahovala marně.

V tu chvíli zavládly ve Vršovicích silné emoce. Ty naplno propukly po závěrečném hvizdu. Slávistkám se totiž senzační remízu podařilo udržet a mají tak naději na postup do semifinále Ligy mistryň! O jejich osudu se rozhodne příští týden ve středu, kdy hrají odvetu v Mnichově.

Fantastická Svitková

Střelkyně jediného gólu sešívaných Kateřina Svitková zažívá báječný týden. V pondělí se stala Fotbalistkou roku 2018 a ve středu, v den svých narozenin, navíc vstřelila fantastickou branku. V pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Fotbal pak došlo i na slzy, tak moc Svitkovou návštěva dojala.

"Tohle byl můj nejsilnější zážitek, asi to už nic nepřekoná. Tolik diváků jsem opravdu nečekala a bylo neuvěřitelné před nimi hrát," rozplývala se později v rozhovoru pro oficiální web Slavie. A může ještě růst. Vždyť je jí teprve čerstvých 23 let.

Návštěva jak na mužské lize. Nebo lepší?

Některým zahraničním číslům v návštěvnosti se sice středeční zápas nepřiblížil (třeba nedávno na zápas mezi ženami Atlética Madrid a Barcelony přišlo ohromujících 60 739 diváků), ale oproti mužskému fotbalu v Česku se rozhodně středeční návštěva nemá za co stydět.

Tak například - sečteme-li návštěvnost ze zápasů 24. kola Fortuna ligy mezi Jabloncem a Teplicemi (1 729 diváků), Olomoucí a Libercem (2 832 diváků) a Karvinou a Bohemians (2 336 diváků), dostaneme se k číslu 6 897. Návštěva z těchto tří zápasů české nejvyšší mužské soutěže je číslem jen o málo vyšším než počet diváků, který zavítal ve středu do Edenu.

V posledním ligovém kole si více diváků než včera našlo cestu na stadion pouze v Příbrami (7 132 diváků), kde návštěvě vydatně pomohlo velké množství příznivců pražské Slavie, na Baníku (10 593 diváků) a na Spartě (11 307 diváků).

Reklama