Hlavní obsah

Divoká oslava argentinského titulu. Fotbalový fanoušek na ni vzal lebku mrtvého dědy

Buenos Aires/Praha

Tisíce fotbalových fanoušků argentinského týmu Racing Club až do ranních hodin oslavovaly v ulicích zisk trofeje pro mistra superligy. Jeden z příznivců pojal velkou slávu poněkud morbidně, vzal si s sebou ostatky svého dědečka, jenž byl velkým fotbalovým fanouškem. Podivín tvrdil, že by jeho děda byl velmi pyšný.

Foto: Sport.cz

Fanoušek argentinského Racing Club pózuje s lebkou svého dědy během oslav mistrovského titulu.

Článek

Racing Club na titul dosáhl naposledy v roce 2014, a tak bylo co oslavovat. K triumfu mu přitom v předposledním kole stačilo remizovat, protože soupeř v boji o první místo šanci zdramatizovat situaci nedokázal využít. V ulicích Buenos Aires tak mohla naplno vypuknout veselice příznivců z města Avellaneda.

Fanoušek Racingu nechtěl o památnou chvíli připravit svého dědu, který už je několik let po smrti. Dostal šílený nápad, jak vše uskutečnit. Ještě před začátkem zápasu šel k hrobu dědečka a začal kopat. Následně nabral jeho ostatky a lebku si vzal na výjezd s sebou.

„Byl jsem v hrobce a lebku jsem si vzal, aby byla se mnou po celou dobu, co Racing hrál," řekl podivín sportovní argentinské stanici TNT Sports. „Je to šťastný starý muž a teď může být navíc hrdý na svůj klub, protože jsem ho sem vzal," objasnil fanoušek médiím.

Fotografie muže se na sociálních sítích stala velmi populární. Zatímco jedni chování muže odsuzují a nemají pro něj žádné pochopení, druhý tábor vše naopak schvaluje a dobře se baví. „Kéž by toto pro mě udělal jednou můj vnuk," napsal například jeden z diskutérů.

Reklama

Související témata: