Hlavní obsah

Vyprodáno za půl hodiny. Po limitované edici dresů PSG s katedrálou Notre-Dame se jen zaprášilo

Paříž/Praha

Fotbalisté PSG nastoupili k utkání s Monakem v limitované edici dresů, na kterých byla vyobrazena katedrála Notre-Dame. Tu nedávno zachvátil požár, který památku značně poničil. Limitovaná edice replik dresů se vyprodala za půl hodiny. Výtěžek z akce půjde na rekonstrukci pařížského chrámu.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Hvězdný kanonýr PSG Kylian Mbappe slaví se spoluhráči francouzský titul.

Článek
Fotogalerie

Jen půl hodiny byly k mání dresy s vyobrazením slavné katedrály. Hráči PSG s nimi nastoupili do ligového duelu proti Monaku. Na zádech měli všichni nápis Notre-Dame. Do prodeje šlo 1000 replik a prodávaly se v ceně 100 eur za kus. Stejně bylo brzy vyprodáno.

Obrázek katedrály na hrudi nahradil tradičního sponzora PSG. „Zisk půjde na obnovu chrámu, který minulý týden zachvátil ničivý požár," informovala agentura AFP.

Fotbalisté PSG o víkendu oslavili zisk ligového titulu. Vzhledem k dřívější bezbrankové remíze Lille bylo o zisku trofeje rozhodnuto ještě před výkopem zápasu mezi pařížským klubem a Monakem. Hráči PSG nicméně titul zpečetili výhrou 3:1.

Do utkání zasáhl hvězdný Brazilec Neymar, který kvůli zranění nártní kůstky nehrál soutěžní zápas od ledna. V průběhu druhé půle se na trávníku objevil také další navrátilec po zranění Edinson Cavani.

Reklama

Související témata:
Katedrála Notre-Dame