Hlavní obsah

Infarktový závěr souboje o sestup. Gólman dal gól v sedmé minutě nastavení. Pak přišel šok

Katowice/Praha

Výbuch euforie! Pak přišlo obrovské zklamání. Přímý souboj o sestup z druhé polské nejvyšší soutěže rozhodl v sedmé minutě nastavení brankář hostujícího celku Andrzej Witan. Bytovia Bytów zvítězila nad Katowicemi 2:1 a hráči už slavili udržení v lize. Jenže pak přišla zdrcující zpráva. V souběžně hraném zápase padl také gól v nastavení. A Ten slavící Bytovii poslal do třetí ligy.

Foto: Sport.cz

Polský gólman Andrzej Witan rozhodl o vítězství svého týmu poměrem 2:1, když se trefil hlavou po rohovém kopu v sedmé minutě nastavení zápasu o sestup.

Článek

Běžela sedmá minuta nastavení a stav utkání mezi Katowicemi a Bytovií byl 1:1. Za těchto okolností by se domácí o bod udrželi v druhé lize. Fotbalisté hostů potřebovali za každou cenu zvítězit, a tak do vápna k poslednímu rohu poslali i svého gólmana. Brankář Andrzej Witan se trefil parádní hlavičkou a Bytovia se v tu chvíli zachránila na úkor fotbalistů Katowic, kteří popadali zklamaně na trávník.

Hrdina okamžiku sundal dres a se spoluhráči běžel k rohovému praporku oslavit fantastický okamžik. Jenže pak přišla zdrcující zpráva ze souběžně hraného zápasu. Další adept na sestup klub Suwalki totiž vsítil také gól v nastavení na 2:1. Výsledek? Všechny tři týmy měly shodně 37 bodů. Zachránit se mohl ale pouze jeden a tím bylo Suwalki.

Domácí ještě leželi zdrcení na trávníku. Zklamaní hráči hostujícího celku opouštěli hřiště. Jakoby ani nemohli uvěřit tomu, jak krutě si s nimi osud pohrál. Frustrace byla o to větší, že v souběžně hraném zápase mezi Suwalki a Rakóv šlo o souboj mezi předposledním a prvním týmem tabulky. Na to se už však historie ptát nebude. Bolestivý vývoj v závěru utkání ale uvízne v paměti hráčů duelu zřejmě ještě pořádně dlouho.

Reklama