Hlavní obsah

Údajnou Neymarovu oběť opustili právníci

Žena, která obvinila brazilskou fotbalovou hvězdu Neymara ze znásilnění, přišla o své právníky. Advokátní kancelář z případu odstoupila kvůli rozporům ve výpovědi své klientky. Informovala o tom televizní stanice Globo.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Hvězdnému brazilskému fotbalistovi Neymarovi hrozí potíže se zákonem nejen kvůli obvinění ze znásilnění, ale také za to, že v rámci své obrany zveřejnil komunikaci přes WhatsApp s údajnou obětí.

Článek

Nejmenovaná Brazilka podala v pátek oznámení na policejní stanici v Sao Paulu, že ji Neymar v polovině května znásilnil v pařížském hotelu. Údajná oběť ale podle svých právníků nejprve tvrdila, že na ni fyzicky zaútočil, poté výpověď změnila a hovořila o znásilnění.

Sedmadvacetiletý fotbalista francouzského klubu Paris St. Germain obvinění popřel. Podle svých slov se dostal do pasti a žena ho vydírá. Potíže ale může mít i kvůli tomu, že v rámci své obrany zveřejnil komunikaci s údajnou obětí přes WhatsApp. Proto případ vyšetřuje nejen policie, ale i oddělení počítačové kriminality.

Slavný fotbalista se momentálně připravuje s brazilskou reprezentací na mistrovství Jižní Ameriky. V pondělí policisté za Neymarem dorazili na soustředění a je pravděpodobné, že ho předvolají k výslechu.

Reklama

Související témata: