Hlavní obsah

Parádní gesto. Chlapec s vážnou nemocí chytal proti Borusii Dortmund

Seattle/Praha

Skvělé gesto amerického klubu. Přípravný zápas mezi Borusií Dortmund a Seattlem Sounders přinesl vítězství 3:1 pro německý tým. Úvod duelu se nesl v charitativním duchu. Nezapomenutelný zážitek si z něj odnesl chlapec Bheem Goyal, který bojuje s leukémií. V úvodu střetnutí se totiž osmiletý hoch postavil do brány Seattlu a za svou odvahu si užil ovace zaplněného stadionu CenturyLink Field.

Vážně nemocný chlapec si zachytal proti Borussii DortmundVideo: sntv

 
Článek

Americký fotbalový klub hrající MLS Seattle Sounders spolupracuje s organizací Make-A-Wish Foundation, která pro klučinu tento parádní zážitek zprostředkovala. Mezinárodní nadace působí po celém světě a nemocným dětem se snaží plnit jejich přání.

Díky tomu se malý Bheem mohl postavit mezi tyče před tisícovkami fanoušků a proti fotbalovému gigantovi, jakým je Borussia Dortmund. Seattle navíc nezapomněl ocenit chlapcův stoprocentní výkon v bráně, když po zápase zveřejnil statistiky, s jakými klučina po svém brankářském debutu za Sounders opustil hřiště.

Hoch po chvíli vystřídal a pozdravil se s celou lavičkou Seattlu. Na svůj velký zápas se Bheem dobře připravoval několik dní před duelem. „Bylo skvělé s ním trénovat. Doufám, že mu to pomohlo zapomenout na ty špatné věci, které ho trápí," řekl brankář Seattlu Stefan Frei.

Reklama

Související témata: