Hlavní obsah

Milionová nabídka a volné prázdniny k tomu? Slavný kouč nemá zájem a trpí

Setúbal/Praha

Na stole mu ležela milionová nabídka, k tomu vyhlídka na volný červenec i srpen. Pro obyčejného smrtelníka situace snů, ne tak pro známého kouče Josého Mourinha. Balík peněz mu nabízel klub z Číny, což extravagantní Portugalec odmítl. A nezamlouvají se mu ani prázdniny. Bez angažmá je už osm měsíců, proto mu volno nevoní. „Nemůžu si to užívat, chybí mi fotbal," vysvětluje kouč, který naposledy vedl Manchester United.

Foto: Sport.cz

Legendární trenér José Mourinho je zatím bez práce.

Článek

V prosinci dostal na Old Trafford padáka, od té chvíle kolem Mourinha svištělo klubové laso několikrát, ulovit se ovšem nenechal. Tvrdohlavě věřil, že dostane lepší nabídku a od července bude zase v pracovním procesu. Zmýlil se a tak má známý kouč po dlouhé době volné léto.

„Je to v podstatě poprvé, kdy mám čas na přemýšlení, poprvé po dvaceti letech, kdy jsem na konci července doma v Setúbalu. Mám hodně času na přemýšlení," líčil trenér. „Známí mi říkají, ať si to všechno užívám, že jsem to nikdy takhle neměl. Ale já jsem plný energie," naznačil bývalý kouč Porta, Chelsea, Interu Milán, Realu Madrid či právě United, že už by rád zase vedl tým a vyhrával velké zápasy.

Neskrývá, že mu schází trénování. Letní lelkování, to není nic pro Mourinha. „Upřímně, nemůžu si to užít. Chybí mi fotbal, nejsem šťastný," přiznal pro Sky Sport. Přitom mohl mít angažmá dávno. Nabídka s vidinou pohádkového výdělku z Číny ležela na stole. Odmítl. „Proč? Nebyla na úrovni výzvy, po které toužím," konstatoval. „Musím být trpělivý a čekat na správnou příležitost. Ta musí mít úroveň hodnou kvalit trenéra, jakým jsem já," dodal.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články