Hlavní obsah

Sparťané ve finále padli, trofej si z Prahy opět vezou Brazilci

Praha

Fotbalisté Sparty do 19 let prohráli ve finále pražského CEE Cupu s brazilskými Palmeiras 0:2. Soupeř Pražanů po většinu utkání kontroloval hru a po zásluze tak obhájil prvenství na turnaji. Sparťany však může těšit, že za sebou nechali prestižní mládežnické akademie Dinama Záhřeb, Šachtaru Doněck nebo Besiktase Istanbul. Bronz stejně jako loni získala Slavia.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Fotbalisté Sparty se snaží zastavit Gabriela Góese z Palmeiras.

Článek

Hned v úvodu se svěřenci Jana Kopáňka dostali pod tlak, když největší šanci Gabriela Goése bravurně vyrazil gólman Adam Benada. Ještě předtím Čejka zblokoval nebezpečnou střelu Fabricia na roh.

Po půlhodině hry sparťanský brankář předvedl další parádní zákrok proti střele Joaa Felipeho, který si zleva navedl míč na střed a pálil ke vzdálenější tyči, jenže Benada vytáhl míč na břevno. A krátce na to se břevno rozviklalo podruhé, když Lucas Cordeiro probíhal po pravé straně a následně pálil tvrdě do brankové konstrukce.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Adam Benada zasahuje proti střele Joaa Felipeho.

Krátce po změně stran mířil nebezpečně z přímého kopu Gabriel Góes, ale Benada opět zakročil. Změna skóre přišla až o pár minut později, když se míč po střele Gabriela Góese odrazil k Fabriciovi a ten z těsné blízkosti přidal pátý gól na turnaji.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Kapitán Tomás zvedá nad hlavou trofej, pražský turnaj opět ovládli brazilští Palmeiras.

O chvíli později napálil Vanderlan z dálky tyč. V 68. minutě Sparta dostala příležitost zahrávat přímý kop z 27 metrů. Adam Karabec vypálil levačkou kolem zdi a Leando Matheus s problémy vyrazil na roh. V závěru přidal druhý gól dělovkou pod břevno Rian a dvougólový náskok si Brazilci pohlídali až do posledního hvizdu.

AC Sparta Praha "U19" – SE Palmeiras "U19" 0:2 (0:2)
Branky: 50. Fabricio, 86. Rian.
Sparta: Benada - Čejka (51. Šilhart), Vitík, Gelashvili, Suchomel - Kozák, Pudhorocký, Karabec, Jonáš, Szewieczek - Sejk (65. Bláha).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín