Hlavní obsah

Fotbalista Martínez, účastník mistrovství světa v JAR, zemřel. Bylo mu 37 let

Sedmatřicetiletý středopolař Walter Martínez, bývalý reprezentant Hondurasu, zemřel na infarkt v newyorském apartmánu svého kamaráda José Alberta Fernándeze, bývalého fotbalisty. Tragickou smrt potvrdila v úterý honduraská fotbalová asociace na sociální síti Twitter.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Čínská fanynka pokládá věnec k pietnímu místu za honduraského fotbalistu Waltera Martíneze.

Článek

„Se smutkem, který je zdrcující pro celou honduraskou fotbalovou rodinu, litujeme toho, že nás opustil Walter Julian Martínez," potvrdila smutnou zprávu honduraská fotbalová asociace.

„Snažil jsem se ho oživit, ale nešlo to," popsal okolnosti tragické chvíle fotbalistův přítel Fernández. Ten honduraským médiím sdělil, že byli s Martínezem v jednom z nočních newyorských klubů ve čtvrti Bronx. Poté se společně vrátili k Fernándezovi domů. Po několika hodinách však muž svého přítele nalezl na podlaze bez známek života. Podle prvotních zjištění se jednalo o zástavu srdce.

Martínez pomohl Hondurasu k historicky druhé účasti země na finálovém turnaji mistrovství světa. Naposledy působil v salvadorském klubu FAS. S fotbalem definitivně skončil v roce 2015. Předtím si zahrál například čínskou Superligu nebo americkou MLS.

V Číně byl fotbalista zvlášť populární. Fanoušci klubu Peking Čung-che Kuo-an, ve kterém Hondurasan působil, zřídili před stadionem smuteční místo, kam od úterý pokládali věnce a zapalovali svíčky.

Reklama