Hlavní obsah

Nástupce Messiho a Ronalda? Legendární fotbalista má jasno

Dauhá/Praha

Už více než dekádu udivují fotbalový svět. Dříve, nebo později ale přijde nová éra bez Cristiana Ronalda i Lionela Messiho a na pomyslném trůnu je nahradí někdo další. O jejich nástupci má jasno legendární španělský záložník, nyní trenér katarského Al Sadd, Xavi Hernández. Za budoucího vládce zeleného pažitu označil anglického útočníka Manchesteru City Raheema Sterlinga.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu Juventusu Turín lituje zahozené šance během prvního kola nového ročníku Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu sezony je od roku 2008 výhradně v jejich režii. Pětkrát si ocenění odnesl Messi, pětkrát Ronaldo. Bez ohledu na anketu federace FIFA ti dva dokazují fanouškům po celém světě svou dominanci zejména tím, co předvádějí na hřišti.

Jejich nadvláda ale jednou skončí. Portugalskému kanonýrovi je čtyřiatřicet, argentinskému dirigentovi barcelonských úspěchů pak o dva roky méně. O jejich nástupci má jasno další legenda katalánského klubu Xavi. A ten za jejich případného nástupce označil anglického reprezentanta s jamajskými kořeny Raheema Sterlinga.

Sterling přestoupil do Manchesteru City v roce 2015 z Liverpoolu. A pod koučem Josepem Guardiolou se stal úhlavním článkem citizenského úspěšného fotbalového kolosu. V letošním ročníku Premier League se trefil už pětkrát v pěti zápasech.

„Pokud se podíváte na mladé hráče, kteří by v budoucnu mohli být korunováni jako nejlepší fotbalisté planety, je tu Neymar, Mbappé, Salah a samozřejmě také Sterling," nechal se Xavi slyšet pro britský Mirror.

„Sterling byl vždy dobrý a nebezpečný, ale pod Pepem (Guardiolou) se stal jedním z nejlepších na světě," pokračoval ve vychvalování čtyřiadvacetiletého reprezentanta Albionu. „A tady je výsledek, je stále velmi mladý a v klidu se může stát tím úplně nejlepším ze všech," dodal Xavi.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň