Hlavní obsah

Rosický: Tělo si odpočine, snad mě přestanou brzdit zranění

Tomáš Rosický, záložník Arsenalu a fotbalové reprezentace, relaxuje při minigolfu či beachvolejbalu a o dlouhé dovolené deníku Právo řekl: „Snad si tělo odpočine a svalová zranění mi dají pokoj. Vážně mě to hrozně brzdilo. Když budu zdravý, mohu se měřit s těmi nejlepšími, s absolutními top hráči.“

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Středeční odpoledne jste si zpestřil coby patron McDonald´s cupu pro školní mužstva účastí v exhibičním zápase v týmu osobností proti mužstvu pořadatelů a sledoval finálový turnaj. Jak se vám akce líbila?

Bylo to hodně zajímavé. Když jsem já začínal, tak takové turnaje nikdy nebyly. Nebo alespoň moje škola se jich neúčastnila. Jasně se ukazuje, že dnešní mladí mají jiné možnosti. Hodně těch kluků je šikovných a mají předpoklady prosadit se, ale je brzy na nějaký konkrétní soud. Teprve je čeká taková ta divoká fáze...

Vy jste prožil před měsícem nepříjemnost v podobě operace zubů. Ve Střešovicích vám lékaři odstranili osmičky. Jak se cítíte?

Bylo to pochopitelně nepříjemné jako každý zákrok u zubaře... Už jsem absolutně v pohodě. Hlavně věřím, že mi to pomůže a zbavím se svalových problémů, které mě trápily. Kluboví lékaři i mnozí další mi říkali, že mají s takovým zásahem pozitivní zkušenost.

Vzpomenete si pod dojmem častých problémů v minulých měsících, kdy jste absolvoval sezónu bez zranění?

Takovou snad nemá nikdo. Jde o to, aby se tyhle problémy eliminovaly. Já jich měl hodně. A je strašně těžké se po zranění vrátit. Naprosto chybí zautomatizované pohyby, není to tak přirozené, stávají se věci, o nichž normálně ani nepřemýšlíte. Hrozně vás ty výpadky sráží.

Těšíte se hodně na dovolenou, která bude letos mimořádně dlouhá, protože se nehraje mistrovství Evropy ani světový šampionát?

Těším se a moc. Jsem rád, že je volno tak dlouhé. Věřím, že mi to pomůže. Snad si tělo odpočine a svalová zranění mi dají pokoj. Vážně mě to hrozně brzdilo. Když budu zdravý, mohu se měřit s těmi nejlepšími, s absolutními top hráči.

Co všechno máte v plánu během volna?

Už během prvního týdne po kvalifikačním utkání ve Walesu jsem viděl kamarády a měl jsem čas jen tak zajít na minigolf, na beachvolejbal... Všechno to bylo pro srandu, prostě relax.

Máte i tréninkový plán od Arsenalu?

Každý jsme před odjezdem dostali nějaké instrukce. Je jasné, že se musíme trošku udržovat.

Až budete během dovolené spřádat plány o druhé sezóně v Arsenalu, jaký bude závěr?

Chci zůstat v sestavě. A chci dávat více gólů. To bude myslím platit pro každého z naší zálohy. Pokud odstraníme chyby při standardních situacích, jichž jsme se dopouštěli, a nebudeme ztrácet se slabšími týmy, můžeme myslet na titul. Kdokoliv z týmů Arsenal, Chelsea, Manchester United či Liverpool může vyhrát Premier League či Ligu mistrů.

Vás možná krátce po dovolené čekat pikantní souboj. V předkole Ligy mistrů můžete narazit na Spartu Praha, kde jste s velkým fotbalem začínal. Přál byste si takový duel?

Zažil jsem vzájemný zápas ještě jako hráč Sparty, bylo by to zajímavé, ale neřeším to. Hlavní je, abychom postoupili do základní skupiny.

Reklama