Hlavní obsah

Cenu pro fanouška roku podle FIFA získala matka nevidomého příznivce Palmeiras

Milán/Praha

Velký příběh o láskyplném a inspirativním vztahu mezi matkou a synem zvítězil v anketě fanoušek roku podle FIFA. Silvia Greccová je velkou fanynkou brazilských Palmeiras a také matkou malého Nickollase, který je nevidomý a má diagnostikovaný lehký autismus. To ale Silvii nezabránilo, aby svému synovi lásku k jihoamerickému týmu předala.

Foto: Profimedia.cz

Silvia Greccová se svým synem Nickollasem během slavnostního udílení cen FIFA v Miláně, kde získala cenu pro nejlepšího fanouška FIFA za rok 2019.

Článek

Na fotbal se svým potomkem pravidelně chodí a Nickollasovi vypráví o dění na trávníku. „Popíšu všechny detaily prostředí i charakteristiku každého hráče. Vyprávět o gólu je pak nepochybně ta úplně nejzajímavější část.," říká Silvia Greccová o své roli pro FIFA.com.

„Na stadionu vládne absolutní svoboda, on se úplně mění. Vstává, fandí, skáče. Stává se jiným dítětem. Jsem Nickollasovýma očima," zakončuje.

Právě příběh Silvie Greccové a jejího syna, jejichž vztah je posílen láskou k fotbalu, upoutal i FIFA, která matce malého Nickollase udělila cenu Fanoušek roku FIFA 2019. Ta oceňuje nejlepší fanouškovský okamžik mezi zářím 2018 a červencem 2019.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín