Hlavní obsah

Na olympijské hry postoupila italská fotbalová jednadvacítka

HEERENVEEN

Posledním evropským celkem, který se kvalifikoval na olympijské hry v Pekingu, se stali fotbalisté Itálie. V čtvrtečním utkání play-off na mistrovství Evropy hráčů do 21 let porazili Portugalsko 4:3 po penaltovém rozstřelu, v normálním hracím čase skončil zápas bez branek. Na hry se již dříve díky postupu do semifinále kvalifikovaly týmy Anglie, Belgie, Nizozemska a Srbska.

Článek

Zápas byl od začátku vyrovnaný a v 74. minutě se Portugalsku naskytla skvělá příležitost strhnout vítězství na svou stranu. Útočník Giuseppe Rossi byl vyloučen, když dostal druhou žlutou kartu za diskutování s rozhodčím. Přesilovku jednoho muže v poli ale nedokázali Portugalci využít nejen do konce normální hrací doby, ale ani ve třicetiminutovém prodloužení.

Nešťastný zápas zakončili v penaltovém rozstřelu, ve kterém nejprve neuspěl ve třetí sérii Manuel Fernandes a v poslední pak jejich šance definitivně pohřbil Antunes. Italové, kteří v boji o postup ze základní skupiny porazili český tým, proměnili všechny čtyři pokutové kopy.

ME "21" - play off:
Itálie "21" - Portugalsko "21" 0:0, 4:3 na penalty.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín