Hlavní obsah

Matthäus by podle Ježka českou reprezentaci vzal

Fotbalista FC Red Bull Salcburk Patrik Ježek hovoří o následující sezóně a odchodu Lothara Matthäuse z pozice sporovního ředitele klubu a jeho případném angažmá u českého národního týmu. Matthäus se nepohodl s hlavním trenérem mužstva Trapattonim a je momentálné volný. Podle Ježka by nabídku trénovat českou reprezentaci přijal.

Foto: PRÁVO

Patrik Ježek

Článek

Vyrazil jste během dovolené s rodinou do ciziny?

Vůbec. Tři týdny jsme byli doma v Plzni. Máme nový barák a je kolem toho dost práce a zařizování. Občas jsem si zašel zahrát tenis, abych se trošku udržel v kondici.

Rakouská liga startuje jako jedna z prvních. Jak dlouho už trénujete?

První mistrák máme 11. července a trénovat jsme začali 11. června. Nejdřív týden v Salcburku, teď jsme do úterka na soustředění v horách v Irdningu, kde hlavně nabíráme kondici. Je to takové vyhlášené středisko s pětihvězdičkovým hotelem. Jezdí sem i Real Madrid nebo týmy z Anglie.

Hráli jste už nějaké zápasy?

Zatím jen proti reprezentaci Bahrajnu, kterou vede Milan Máčala. Vyhráli jsme 4:1, Karel Piták i Vráťa Lokvenc dávali gól, já jsem hrál do 65. minuty. Další zápasy nás čekají na turnaji v Bernu.

Jak moc se změnil kádr proti minulé sezóně?

Zatím přišli tři noví hráči: srbský tvůrce hry Saša Ilič z Galatasaray Istanbul, rakouský reprezentant Leitgeb ze Sturmu a do obrany kapitán národního týmu Ugandy Sekagya, který hrál naposledy argentinskou první ligu. Co vím, tak klub chce získat ještě jednoho útočníka.

Podařilo se udržet všechny opory?

Skončil u nás Thomas Linke, který se v šestatřiceti rozhodl vrátit do Bayernu Mnichov, ale jen do amatérského týmu. Přitom tady podle mě klidně mohl ještě dva roky hrát, zvládal to v pohodě. Winkelhofer ukončil kariéru a Tiffert přestoupil do Duisburgu. Spekulovalo se ještě o odchodu Niko Kovače, jehož lákal Hajduk Split, ale nedopadlo to. Všichni klíčoví hráči ale zůstali.

Včetně vašeho českého trojlístku...

Já s Vráťou máme smlouvu ještě na rok, Karel na dva. Jsem rád, že to spolu potáhneme dál.

Zásadní změnou byl odchod Lothara Matthäuse z pozice sportovního ředitele. On prý rád fušoval do řemesla trenéru Giovannimu Trapattonimu.

Jeho odchod klub zdůvodnil tím, že mezi nimi panovaly rozdílné názory. Víc bych se k tomu radši nevyjadřoval. Bylo nám řečeno, ať to do médií nijak nekomentujeme. Tak to dodržím, ať není nějaký malér.

Rozloučil se s týmem před svým odchodem?

Nějak to nestihl... Před tréninkem jsme se dozvěděli, že končí, odpoledne k tomu pro novináře byla tisková konference. Od té doby jsme ho neviděli.

Změnil se po odchodu Matthäuse nějak realizační tým?

Trapattoni si vzal jako asistenta Thorstena Finka, bývalého hráče Bayernu. On tady dosud trénoval rezervu.

O Matthäusovi se v poslední době hodně mluví v souvislosti s českou reprezentací...

Nevím, jak konkrétní byly ty rozhovory s českou stranou, ale už se o tom tady poprvé mluvilo někdy v březnu. Nějak vážně jsme to nebrali, až když tady skončil, tak to prosáklo ven.

Myslíte si, že by nabídku vést českou reprezentaci přijal?

Pokud by ji dostal, tak stoprocentně. Už trénoval nároďák Maďarska, Partizan Bělehrad a tahle nabídka je suverénně nejlepší.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice