Hlavní obsah

Schumacher oblékne dres německých vicemistrů světa

Stuttgart

Michael Schumacher oblékne dres německé fotbalové reprezentace. Do národního týmu ale sedminásobný mistr světa formule jedna povolán nebyl, představí se totiž při vzpomínkovém utkání Němců s Italy, v němž si oba týmy připomenou finále mistrovství světa 1982.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michael Schumacher

Článek

Když 27. června 1982 nastupovali západoněmečtí fotbalisté k finálovému utkání proti Italům, bylo Michaelu Schumacherovi pouhých 13 let. Mladý motokárový závodník tehdy pouze seděl u televize a sledoval prohru svého týmu 1:3. Tuto středu si ale už proti tehdejším aktérům zahraje.

Sedminásobný šampion formule 1, který po skončení závodnické kariéry hraje fotbal za třetiligový švýcarský celek FC Echichens, totiž dostal pozvánku do německého týmu. Ten dává dohromady Hansi Müller, jeden z tehdejších reprezentantů.

Středečního utkání na stadionu Gottlieba Daimlera ve Stuttgartu by se měli zúčastnit téměř všichni tehdejší hráči; scházet bude jen Pierre Littbarski v německém týmu, na druhé straně italský brankář Dino Zoff. Zatímco Němci našli náhradu v 38letém Schumacherovi, Italové pošlou do hry 43letého zpěváka Erose Ramazzottiho.

Reklama