Hlavní obsah

O nadmořské výšce bude ještě rozhodovat prezident FIFA

CURYCH

Omezení nadmořské výšky, v které se mohou hrát mezistátní zápasy, možná dozná dalších změn. Ve čtvrtek to oznámil prezident mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter. Učinil tak necelých 24 hodin poté, co federace zvedla původní hranici z 2500 metrů nad mořem na 3000.

Článek

"Osobně nad tím pravidlem budu hodně přemýšlet," prohlásil Blatter po čtvrteční schůzce s bolivijským prezidentem Evem Moralesem, který byl jedním z největších bojovníků proti novému nařízení. Kvůli němu totiž jihoamerické státy jako například Kolumbie, Bolívie a Ekvádor přišly o možnost pořádat reprezentační zápasy v hlavních městech.

Blatter příští týden svolá komisi, v které zasednou zástupci kontinentálních fotbalových federací, aby rozhodla o osudu nového nařízení.

S pravidlem, že mezistátní zápasy se nesmějí konat ve výšce nad 2500 metrů, přišla FIFA v květnu. Důvodem podle ní bylo ohrožení zdraví fotbalistů ve velké nadmořské výšce. Ve středu se po protestech jihoamerických států rozhodla omezení změnit na 3000 metrů.

Reklama

Související témata: