Hlavní obsah

Prima bude vysílat anglickou ligu i kvalifikaci ze San Marina

PRAHA

Fotbal se vrací na obrazovky televize Prima. Na obrazovkách televizní stanice, kde byla dříve k vidění česká nejvyšší soutěž, bude od srpna po roční pauze fotbalu víc než dost. Prima bude vysílat přímé přenosy z anglické Premier League, v září přinese kvalifikační duel na hřišti San Marina a v příštím roce závěrečný turnaj mistrovství Evropy. Jako hlavního fotbalového patrona svého projektu ve čtvrtek Prima představila Vladimíra Šmicra.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Vladimír Šmicer se stal patronem nového vysílání TV Prima.

Článek

Získání vysílacích práv na ME 2008 oznámili televizní šéfové již dříve, nyní Prima zveřejnila zakoupení anglické ligy, kterou bude vysílat v sobotu od 16:00. "Splnili jsme svá slova, že se fotbalu chceme věnovat pravidelně, a to nejen při Euru. Proto jsme získali to nejlepší, co na fotbalovém trhu existuje," uvedl výkonný ředitel Petr Chajda.

Šéf sportovní redakce Jiří Nikodým přiblížil, že anglická liga v podání jejich televize nebude znamenat jen samotný přenos. "Chystáme studio, které bychom chtěli vysílat dvacet minut před výkopem. Do něj bychom chtěli zvát bývalé i současné hráče a chystáme také nové spolukomentátory," nastínil plán, s nímž se chce Prima vrátit do fotbalového světa.

Výhodou Primy bude, že bude mít volné ruce v tom, který zápas v sobotním odpoledni vysílat. Práva na stejnou soutěž vlastní totéž také satelitem a kabelovou sítí šířená Galaxie-sport, která někdy vysílala až pět zápasů z jednoho ligového kola. "My budeme mít právo volby, který zápas vysílat," prohlásil Chajda.

Šmicer nehodlá kritizovat od piva

Prima se chystá vysílat 34 ligových kol, poslední přenos bude v neděli, kdy se musejí hrát všechny zápasy současně. Pokud Šmicer zůstane hráčem Slavie, bude velmi častým hostem on. V případě odchodu do zahraniční ligy by to ale s jeho účastí bylo složitější. "Jsme připraveni na různé varianty, stejně tak je možné, že se zúčastní mistrovství Evropy jako aktivní hráč," připomněl Chajda, že reprezentační trenér Karel Brückner stále počítá s možným návratem klíčového hráče.

Ostatně Šmicer svoji snahu hrát za národní tým ve čtvrtek opět potvrdil. "Předně si moc přeji, aby kluci na Euro postoupili, a hodně jim v tom věřím. Pokud se dostanu do takové formy, že bych ještě mohl pomoci, bránit se tomu nebudu. Ale jsem připraven i na to, že už budu sledovat fotbal za rok pouze z druhé strany," uvedl Šmicer, který dorazil ze soustředění Slavie ve Špindlerově Mlýně.

Nepočítá ale, že by se okamžitě stal tvrdým kritikem svých bývalých kolegů jako jeho tchán, internacionál Ladislav Vízek. "Já myslím, že by hráči kritiku ode mě brali. Dá se totiž dělat také neosobně a dá se lidem i vysvětlit, proč se třeba hráči nedaří. Snad o mně nebudou říkat, že to kritizuju od piva, jak to řekl někdo o Láďovi," konstatoval Šmicer.

Hlavními komentátory budou vedle Nikodýma i Radek Macháček, nováčkem na Primě by měl být Jaroslav Plašil a stanice má nachystána i další jména, která však stejně jako seznam odborných spolupracovníků hodlá zveřejnit později.

Reklama