Hlavní obsah

Místopředseda ČMFS Košťál havaroval, podle Novy mohl požít alkohol

První místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál zavinil údajně ve středu v podvečer v obci Vestec u Prahy nehodu tří aut. Policie z okrsku Praha-východ však bezprostředně po dopravní nehodě neprovedla dechovou zkoušku, aby zjistila, zda účastníci nehody před jízdou pili alkohol, ve čtvrtek o tom informovala televize Nova.

Článek

Případem se začala zabývat Inspekce ministra vnitra. Nova odvysílala záběry, na nichž Košťál, který ve středu oslavil 50. narozeniny, pil na odpolední tiskové konferenci alkohol. „To je nesmysl, jen jsem si přiťuknul,“ hájil se Košťál, který skutečně nechal sklenku netknutou a věnoval se rozhovorům pro média. Nepil ani na dopoledním Výkonném výboru ČMFS.

„Jednání se protáhlo a Košťál tady žádný přípitek nenabídl. Pil pouze minerálku. Po skončení jednání nešel ani na oběd, ale z hotelu Pyramida odjel rovnou na Strahov na tiskovou konferenci,“ řekl Právu místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek, který byl celému jednání přítomen.

Policisté však při vyšetřování nehody chybovali. „Povinnost policistů provést u nich (účastníků dopravní nehody) orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu je dána závazným pokynem policejního prezidenta,“ řekl Nově mluvčí policejního prezidia Pavel Hanták.

Nehoda se zřejmě stala tak, že u Vestce pomalu popojížděla kolona aut. Košťál přitom údajně nestačil ubrzdit a narazil do auta, jež pak narazilo do jiného vozu. „Policisté nedali dýchnout nikomu. Vyřešili to jako malou dopravní nehodu. Zaplatil jsem na místě 2000 korun pokuty a posádce nejvíc poškozeného vozu jsem uhradil odtahovou službu. Nikomu se nic nestalo. Po čtyřech hodinách jsme se rozjeli. Nestihl jsem kvůli tomu oslavu s rodinou. S alkoholem jsem nikdy neměl problém,“ řekl Právu ve čtvrtek večer Vlastimil Košťál.

Reklama