Hlavní obsah

Na jihoamerickém mistrovství vede skupinu A domácí Venezuela

SAN CRISTÓBAL

Před závěrečnými zápasy skupiny A na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky má nejblíž k postupu domácí Venezuela. Ta v sobotu v San Cristóbalu porazila Peru 2:0 a po teprve druhém vítězství v historii šampionátu vede tabulku o bod před svým soupeřem a Uruguayí, která zdolala Bolívii 1:0.

Článek

Venezuela na jihoamerickém mistrovství vyhrála po dlouhých 40 letech. Cestu za nečekanými třemi body jí usnadnil peruánský záložník Pedro Garcia, který dostal ve 14. minutě červenou kartu za úder loktem. Přesilovku domácího výběru využil krátce po půli hlavou Cichero, pak se sice síly po Paezově vyloučení vyrovnaly, ale hned nato zvýšil na 2:0 střelou zdálky střídající Arismendi.

Peruánci mezitím mohli vyrovnat, ale Guerrero trefil jen tyč a Pizarro se po souboji s domácím zadákem před prázdnou brankou marně dožadoval penalty. Mnozí z 41.000 diváků na tribunách se vedle sledování fotbalu opět bavili i skandováním hesel namířených proti venezuelskému prezidentovi Hugovi Chávezovi.

Uruguayci první zápas prohráli, ale v duelu s Bolívií udrželi naději na postup do čtvrtfinále. Vítězství jim zajistil v 58. minutě po Forlánově přiťuknutí míče před branku Vicente Sánchez. Do té doby přitom pomalá a neefektivní uruguayská hra podle komentářů hodně připomínala úvodní nezdar proti Peruáncům.

Do čtvrtfinále postoupí z každé skupiny dva celky a navíc i dvojice nejlepších týmů z třetích míst.

Mistrovství Jižní Ameriky
Skupina A
Venezuela - Peru 2:0 (0:0)
Branky: 49. Cichero, 79. Arismendi. ČK: 78. Paez - 14. Pedro Garcia.
Bolívie - Uruguay 0:1 (0:0)
Branka: 58. Vicente Sánchez.

Reklama

Související témata: