Hlavní obsah

Robinhův hattrick pomohl Brazilcům napravit reputaci

MATURÍN

Ve druhém utkání na mistrovství Ameriky už brazilští fotbalisté splnili roli favorita a v neděli porazili Chile jasně 3:0. Svěřenci trenéra Carlose Dungy tak napravili porážku 0:2 s Mexikem z úvodního duelu. O vítězství Brazilců rozhodl hattrickem Robinho.

Článek

Útočník Realu Madrid nejprve v 36. minutě proměnil kontroverzní penaltu za údajné strkání obránce Riffa. V závěru zápasu pak Robinho přidal další dvě branky ze hry. Po přihrávce Vagnera Lova přehodil gólmana Brava a hattrick završil v 86. minutě po dlouhém sólu, při němž obešel dva obránce.

"Hrál jsem dobře a z tří branek mám radost, ale očekávám, že s tímto týmem mohu dosáhnout mnohem větších věcí," citoval Robinha server goal.com. "Cítím se silný, v dobré psychické pohodě a myslím, že jsem ve formě. Dát branku je důležité a dát tři je něco, co se nestává každý den, takže jsem spokojený," dodal Brazilec, kterého potěšily i tři získané body, díky kterým nyní má jeho tým slibné šance kvalifikovat se do dalších bojů.

Robinho také svým výkonem alespoň částečně vynahradil divákům strastiplnou cestu na stadión, na kterém ještě 24 hodin před výkopem pracovali dělníci. V okolí nově vybudovaného stánku v Maturínu pro 52 tisíc fanoušků totiž není dostatečná infrastruktura, a tak diváci museli ke stadiónu dojít dva kilometry pěšky a několik hodin čekat ve frontách pod rozpáleným sluncem.

Prvním jistým čtvrtfinalistou turnaje se stalo Mexiko, které porazilo Ekvádor 2:1. Klíčovým mužem mexické ofenzivy byl stejně jako při úvodním vítězství nad brazilskými obhájci titulu středopolař Nery Castillo z Olympiakosu Pireus, jenž v 22. minutě otevřel skóre po sólovém úniku. Druhý gól přidal v závěru zápasu hlavou Omar Bravo a Ekvádorci už stihli jen snížit.

Mistrovství Ameriky - skupina B
Brazílie - Chile 3:0 (1:0)
Branky: 36. z pen., 83. a 86. Robinho.
Mexiko - Ekvádor 2:1 (1:0)
Branky: 22. Castillo, 79. Bravo - 84. Méndez.
Tabulka
1.Mexiko22004:16
2.Brazílie21013:23
3.Chile21013:53
4.Ekvádor20023:50

Reklama

Související témata: