Hlavní obsah

Fotbalisté Liberce měli potíže s dopravou do Kazachstánu

LIBEREC

Problémy s dopravou zkomplikovaly libereckým fotbalistům cestu k premiérovému vystoupení v letošním ročníku Poháru Intertoto na hřišti FC Tobol Kostanaj. Zápas II. kola se má hrát v sobotu od 15.30 hodin. Do Kazachstánu chtěli Severočeši původně odletět z pardubického letiště ve dvě hodiny v noci ze čtvrtka na pátek.

Článek

„Měli jsme nasmlouvané ruské letadlo, které ale těsně před odletem z Moskvy do Pardubic neprošlo kontrolou. Tamní inspekce mu zakázala vzlétnout a dopravní společnost nebyla schopna zajistit náhradu,“ řekl Právu Libor Kleibl, ředitel klubu.

Hráči tak absolvovali v pátek dopoledne v Pardubicích trénink a poté čekali na hotelu. „Pokud by hrozilo, že nestihneme včasný přílet k zápasu, museli bychom se obrátit na příslušnou komisi UEFA,“ uvažoval klubový šéf.

Ve výpravě Slovanu chybí z různých důvodů např. Košťál, Šinglár, Brezinský, Dort, Blažek, Dohnálek, Jales, k dispozici ještě nejsou ani posily Holeňák a Petrouš. Naopak debut v libereckém dresu si mohou odbýt obránce Krátký z Mladé Boleslavi a útočník Jirouš, navrátilec z hostování v Čáslavi. „Improvizaci si vyžádá hlavně složení středu obrany, kde asi nastoupí dva z trojice Polák, Matula, Hochmeister. Přesto se hodláme prosadit křídelní hrou a chceme uhrát výsledek zaručující dobrou výchozí pozici pro odvetu,“ sdělil trenér Michal Zach, jehož čeká ostrá premiéra v roli hlavního kouče Slovanu.

Hru Kostanaje má zmapovanou asistent Josef Petřík: „Soupeře jsem viděl před týdnem v Gruzii při jeho porážce 0:2, která mu ale díky domácí výhře 3:0 nezabránila v postupu. Kazašský tým preferuje kolektivní pojetí, založené na rychlosti a důrazu. Důležité bude, abychom eliminovali jeho případný nápor v úvodu.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články