Hlavní obsah

Fanoušci bratislavského Slovanu řádili při Intertotu ve Vídni

VÍDEŇ

Hned dvakrát - na hřišti i mimo ně - prohrál v sobotu večer bratislavský Slovan ve Vídni. Fotbalisté po hrubých chybách v obraně inkasovali od místního Rapidu za necelou hodinu tři góly a jen snížení na 1:3 těsně před koncem zápasu druhého kola Poháru Intertoto jim ponechalo aspoň malou naději pro odvetu. Řádění fanoušků před zápasem i při něm však napravit nepůjde a bratislavský celek zřejmě čeká tvrdý trest.

Článek

Fanoušci Rapidu platí v Rakousku za nejhorší, ale příznivci Slovanu je tentokrát zcela zastínili. Asi sedmdesátka z nich tropila už na lodi mezi Bratislavou a Vídní takové výtržnosti, že kapitán dvakrát hrozil, že loď otočí a pojede zpátky. Asi tři stovky dalších, kteří přijeli vlakem, pak na sebe v centru města upozorňovaly dělbuchy a házením pivních láhví, nakonec napadly i hospodu fanoušků Rapidu a čtyři protivníky zranily.

Na stadiónu pak bratislavští fanoušci v jednu chvíli zaútočili na vedlejší sektor a částečně zapálili dělící síť. Utkání muselo být v tu chvíli krátce přerušeno. Finský delegát UEFA Teuvo Holopainen po zápase prohlásil, že něco takového ještě neviděl a že navrhne přísný trest.

Vídeňská policie však po utkání s ulehčením konstatovala, že se situaci podařilo zvládnout. Na rozdíl od minulého týdne, kdy ji bitky fanoušků Rapidu a záhřebského Dinama zaskočily, byli strážci pořádku tentokrát připraveni. Na čtyři stovky jich byly nasazeny na stadiónu a v bezprostředním okolí a soupeře se jim většinou podařilo udržet od sebe. Zadrženo bylo jedenáct osob, z toho osm Slováků.

Slovanu přitom hrozí trest i za první kolo Intertota. Disciplinární komise UEFA totiž vyšetřuje projevy rasismu z utkání Bratislavanů v lucemburském Differdange, kde příznivci Slovanu skandovali na hráče tmavé pleti v soupeřově týmu hanlivá hesla. Slyšení je naplánováno na 12. července.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín