Hlavní obsah

Petržela by mohl trénovat Bělorusko, sám kouč však mlží

PRAHA

Český fotbalový trenér Vlastimil Petržela je podle ruských médií kandidátem na volné místo u běloruské reprezentace. Třiapadesátiletý kouč, který se po uplynulé ligové sezóně ve zlém rozešel s Olomoucí a momentálně je bez angažmá, tuto informaci nepotvrdil ani nevyvrátil. "I kdyby to byla pravda, tak stejně nic neřeknu," řekl ČTK Petržela.

Článek

Bělorusko si v kvalifikaci na mistrovství Evropy nevede dobře. V sedmi zápasech vybojovalo sedm bodů, ve skupině G je páté až za Albánií a na postupové místo ztrácí osm bodů. Na lavičce nyní skončil Jurij Puntus, který mužstvo vedl od loňského února.

Podle ruských zdrojů by mohl tým z krize vyvést Petržela, který však mlží. "Dneska už mi kvůli tomu volalo asi deset novinářů z Ruska. Nevím, co je na tom pravdy," prohlásil Petržela. Nejasně reagoval rovněž na dotaz, jestli ho nějaký běloruský zájemce s nabídkou angažmá oslovil. "Nevím," řekl.

Bývalý kouč Liberce, Bohemians a Petrohradu jen ujistil, že k trénování se chce v dohledné době vrátit. Nabídek má prý dost. "Budu samozřejmě dále trénovat. Ještě ale nevím, jestli už teďka anebo něco vezmu až v zimě. Nejdříve si potřebuju vyřešit nějaké záležitosti doma," uvedl Petržela.

Reklama

Související témata: