Hlavní obsah

Messiho lob ozdobil postup Argentiny do finále Copy América

PUERTO ORDAZ

Argentinští fotbalisté se po středečním vítězství 3:0 probojovali do finále mistrovství Ameriky, v němž se v neděli střetnou s Brazílií. Stejné týmy se utkaly o cennou trofej na minulém ročníku Copy América v roce 2004, kdy vyhráli Brazilci na penalty.

Článek

Zatímco obhájci titulu si zajistili účast ve finále v souboji s Uruquayí až v penaltovém rozstřelu, Argentinci středeční zápas hladce vyhráli a pokazili mexickému kouči Hugo Sánchezovi oslavu 49. narozenin.

Skóre otevřel na konci prvního poločasu obránce Gabriel Heinze, a když se soupeř po přestávce snažil o vyrovnání, přišel druhý úder. Na 2:0 zvýšil parádním lobem Lionel Messi. Po přihrávce Carlose Téveze si barcelonská hvězda vytáhla z branky gólmana Oswalda Sáncheze a poslala míč přes něj do sítě. Vzápětí zpečetil výsledek svým pátým gólem na šampionátu Juan Riquelme z penalty nařízené za faul na Téveze.

Mexičané, kteří v předchozím utkání deklasovali Paraguay 6:0, se tentokrát střelecky neprosadili. Dvakrát trefili pouze brankovou konstrukci.

Copa América - semifinále
Argentina - Mexiko 3:0 (1:0)
Branky: 45. Heinze, 61. Messi, 65. Riquelme z pen. Diváci: 40.000.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín