Hlavní obsah

Beckham už v Americe prodal čtvrt miliónu dresů Galaxy

MIAMI

Fotbalista David Beckham sice přiletí do Los Angeles až ve čtvrtek v noci a teprve v pátek bude slavnostně představen, ale jeho klub už v předstihu udělal velký obchod s replikami jeho dresu. Podle agentury Reuters si je totiž objednalo už více než čtvrt miliónu fanoušků. Fanoušci si podle vedení losangeleského celku dresy objednávali ve velkém navzdory tomu, že ani ještě nevěděli, jak budou vypadat.

David Beckham

Článek

"Myslím, že překonáme pár rekordů. A nemyslím tím jen MLS, ale máme i na překonání světových čísel v prodejnosti dresů," prohlásil prezident klubu a někdejší slavný americký reprezentant Alexi Lalas.

Beckhamovy dresy jsou už dlouho výborným prodejním artiklem. Real Madrid oznámil, že díky Angličanovi vydělal na prodeji klubových suvenýrů 600 miliónů dolarů.

Fanoušci si podle vedení losangeleského celku dresy objednávali ve velkém navzdory tomu, že ani ještě nevěděli, jak budou vypadat. Galaxy se totiž k příležitosti Beckhamova příchodu rozhodlo změnit klubové barvy. Trikoty kalifornského klubu tak nebudou vyvedeny ve zlato-zelené kombinaci, ale dominantní barvou bude bílá se zlatou. Druhá sada pak je modro-zlatá. Stejně jako dresy bude poprvé v historii klubu změněno i logo.

Reklama