Hlavní obsah

Liberec s Kostanají nehodlá promarnit dobře rozehranou partii

LIBEREC

Nadějné vyhlídky mají liberečtí fotbalisté před nedělním odvetným zápasem druhého kola Poháru Intertoto s Tobolem Kostanaj. Minulý víkend po strastiplné cestě v Kazachstánu uhráli remízu 1:1, takže když doma neinkasují, mohou se těšit na třetí kolo soutěže a přímý souboj s OFI Kréta o postup do Poháru UEFA.

Článek

"Máme to slušně rozehrané a neradi bychom si to doma zkomplikovali. Ale Kostanaj už v prvním zápase ukázal, jak umí být nepříjemný. Musíme být i v odvetě pořád ostražití, protože soupeř má pořád o co bojovat," řekl ČTK liberecký kouč Michal Zach. "Zkusíme soupeře dostat od začátku pod tlak a pokud možno se třeba uklidnit rychlou brankou. Pokud soupeř ucítí šanci na úspěch, bude to s ním složité," uvedl Zach.

Stále má k dispozici hodně okleštěnou sestavu. Stoper Holeňák hrát nebude, protože Liberec se stále nedohodl na odstupném se Slavií, kde hráč působil před loňským odchodem do Mattersburgu. A protože zkušený zadák zamířil do Rakouska jako volný hráč, při návratu do české ligy na něj má práva pražský klub. Liberec dál čeká i na to, až zaregistruje přestup dalšího obránce Adama Petrouše z tureckého Ankarasporu.

"Děláme všechno pro to, aby Petrouš už v neděli mohl hrát. Holeňák ale ještě nenastoupí," řekl tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa. Slovan do hry zřejmě nenasadí ani klíčového obránce Košťála, o jehož přestupu do Sparty se dál intenzivně jedná.

Rozšířená marodka

Liberec má hodně opor i na marodce. Týká se to obránců Šinglára, Janů a Matuly, fit stále nejsou ani ofenzivní záložníci Frejlach s Dortem. "Jejich stav se postupně lepší, ale nechceme to nijak uspěchat a riskovat obnovení zranění," řekl Zach. Do hry by naopak už mohli naskočit stoper Brezinský a útočník Blažek, který po červnovém mistrovství Evropy hráčů do 21 let už několik dní naplno trénuje. Na debut v libereckém dresu čekají i mladí útočníci Jan Pyšek a Robin Dejmek.

Zápas začíná v neděli v 18:00, hlavním rozhodčím je Fin Mikko Vuorela.

Předpokládaná sestava Liberce: Hauzr - Krátký, Brezinský, Polák, Pudil - Papoušek, Bílek, Hodúr, Liška - Nezmar, Blažek (Jirouš).

Reklama

Související témata: