Hlavní obsah

Beckhama vítal v Los Angeles jekot nadšených fanoušků

LOS ANGELES

Fotbalový idol David Beckham má za sebou velkolepé přijetí v Los Angeles. Tamní klub Galaxy představil svou novou posilu při show na ploše stadionu v Carsonu před zraky asi 5000 fanoušků. Na slavnostní prezentaci anglické hvězdy, při níž létaly vzduchem konfety, dorazilo i 700 novinářů.

Článek

"Během kariéry jsem hrál ze dva z největších klubů na světě Manchester United a Real Madrid. Vždycky jsem měl rád výzvy a hledal něco vzrušujícího. Těšil jsem se, že budu žít na druhém konci světa," řekl z pódia Beckham oblečený do elegantního obleku. Z hlediště se během asi dvacetiminutové akce ozývaly výkřiky nadšení.

S Los Angeles podepsal už v zimě pětiletou smlouvu na čtvrt miliardy dolarů a jeho posláním je především přitáhnout k fotbalu americké diváky. "Myslím, že je možné, aby i ve Státech byl fotbal stejně populární jako jinde ve světě. Jsem pyšný na to, že se na tom budu pět let podílet, a možná i déle," prohlásil bývalý kapitán anglické reprezentace.

Show živě přenášela i CNN

Na ceremoniál ho doprovodila i manželka Victoria, kterou funkcionáři klubu při svých proslovech vítali společně s fotbalistou. Po skončení oficiálního programu se obě celebrity pozdravily u tribuny s fanoušky, mezi kterými převládali majitelé permanentních vstupenek a zástupci sponzorů.

Dvaatřicetiletý fotbalista převzal během show, kterou přenášela živě například televizní stanice CNN i server kalifornského klubu, bílý dres s číslem 23. V utkání by ho měl poprvé navléknout 21. července v přátelském utkání proti Chelsea. S mužstvem Galaxy, které v zámořské lize MLS patří v současnosti k nejhorším, absolvuje první trénink v pondělí.

Jednou bude MLS patřit k elitě

Fanouškům na stadionu Home Depot Center přišli hvězdnou posilu představit generální manažer klubu a bývalý americký reprezentant Alexi Lalas s trenérem Frankem Yallopem. Beckhamův vstupu do MLS si nenechal ujít ani šéf ligy Dan Garber.

"Do naší země, naší ligy, na naše stadiony a do vašeho týmu přišel jeden z nejuznávanějších sportovců a nejlepších hráčů na světě," vychválil dlouho očekávanou akvizici zámořské soutěže Garber. "O skutečném dopadu Davidova příchodu se nepřesvědčíme dnes, ale zjistíme ho zítra a bude to pokračovat, až jednoho dne bude patřit MLS k nejlepším fotbalovým ligám na světě," uvedl Garber.

Beckhamův přestup do Los Angeles se přitom už projevil na zvýšeném prodeji vstupenek, klub již stihl vydělat desítky miliónů dolarů na prodeji replik jeho dresu. Během jeho působení v Realu se madridský klub stal nejbohatším fotbalovým týmem světa, předtím tento primát patřil Manchesteru, předchozím Beckhamově působišti.

Reklama

Související témata: