Hlavní obsah

Trapný Liberec si utrhl pořádnou fotbalovou ostudu

LIBEREC

Blamáží a ostudou nečekaně rychle skončilo vystoupení fotbalistů Slovanu Liberec v Poháru Intertoto. Tým, který až do posledního kola minulého ročníku první ligy bojoval o domácí titul, se nechal nepochopitelně vyřadit od neznámého soupeře z Kazachstánu. Severočeši se zřejmě uspokojili remízou 1:1 ze hřiště Tobolu Kostanaje a tvrdě za to v nedělní odvetě pykali.

Článek

Vaz jim zlomily dva inkasované góly v prvním poločase. Pak už to byly z jejich strany jen bezmoc, křeč a zoufalství. Reakce publika na sebe nenechala dlouho čekat. Pískot se snášel na adresu domácích hráčů. Fanoušci vyvolávali jméno bývalého trenéra Vítězslava Lavičky, který coby novopečený kouč české jedenadvacítky seděl na tribuně vedle svého předchůdce Ladislava Škorpila.

„Je to trapas a propadák, kterým jsme pošramotili renomé celého českého fotbalu. Chtěli jsme se dostat dál v evropských pohárech a místo toho prožíváme zklamání. Ale tragédii z toho neděláme. Musíme to napravit v lize,“ přemítal sportovní ředitel klubu Josef Jinoch.

Trenér Zach si premiéru představoval jinak

„Bez vstřelené branky jsme nemohli pomýšlet na úspěch. Utkání nám odhalilo rezervy v obranné fázi i útočné činnosti. Čekáme na uzdravení některých hráčů, potřebujeme zvýšit konkurenci v kádru,“ zamýšlel se nad nezdarem liberecký kouč Michal Zach. Premiéru před domácím publikem v roli hlavního kouče si představoval jinak. „Před utkáním jsme si něco řekli o způsobu hry, jakou chceme praktikovat. Hráči z toho ale předvedli minimum. Chybělo napadání soupeře a vinou špatné komunikace jsme nebyli kompaktní. Nedařila se ani křídelní hra,“ krčil rameny trenér.

Už po pětadvaceti minutách byl nečekaně střídán Pudil. „V průběhu prvního poločasu ho postihla nevolnost a nemohl pokračovat. Střídal sice po prvním inkasovaném gólu, ale nešlo o reakci na tuto situaci,“ tvrdil Zach.

Slabina tkví v nedostatečné souhře. „Ve všech řadách došlo proti jaru ke změnám. A nelze čekat, že po třech týdnech přípravy bude vše ideálně fungovat.

Zabudováváme nové hráče, z nichž Brazilec Hudson i exslávistický mladík Robin Dejmek naznačili solidní předpoklady,“ poznamenal kouč.

Dejmek svůj debut brankou neokořenil 

Právě Robin Dejmek prožil hektický týden. „Do Liberce jsem přišel před čtyřmi dny a s kluky se poznávám. Nečekal jsem, že hned dostanu příležitost i v soutěžním zápase. Škoda že jsem si debut nevylepšil vstřelenou brankou, v rozhodující chvíli mi scházelo střelecké štěstí,“ líčil svoje dojmy mladý útočník, který se už těší na ligu.

„Ve Slavii je na místa v útoku tlačenice, proto vítám přesun na sever Čech. Poperu se o šanci,“ dodal Robin Dejmek, s nímž přišel do Liberce i jeho bratr Robert, který je s béčkem na soustředění.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 91. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 87. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 92. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice