Hlavní obsah

Beckham se na prvním tréninku fotbalistů Galaxy šetřil

CARSON

Anglický fotbalista David Beckham se v pondělí poprvé zúčastnil tréninku svého nového týmu Los Angeles Galaxy, ale kvůli bolavému kotníku ho nemohl absolvovat naplno. Před asi tisícovkou fanoušků, kteří se na novou hvězdu přijeli podívat, se individuálně věnoval především posilovacím cvičením a kopům na krátkou vzdálenost.

Článek

Beckham si poranil kotník v květnovém kvalifikačním zápase s Estonskem a pak si zranění obnovil, když hrál své poslední utkání v dresu Realu Madrid. Poslední tři týdny se léčí a stále není úplně fit.

V sobotu by si měl odbýt premiéru v dresu kalifornského týmu proti londýnské Chelsea, ale nad jeho účastí se vznáší otazník. "Pochopitelně ho chceme dostat do týmu co nejrychleji, ale v žádném případě ho nechceme vystavit nebezpečí, že by si zranění obnovil," řekl novinářům kouč Los Angeles Frank Yallop.

Beckham se pořád nepohybuje tak, jak by měl, ale trenér doufá ve zlepšení jeho zdravotního stavu. "Doufáme, že se to vyléčí rychle a že bude hrát v sobotním zápase nějakou roli," dodal.

I když Beckham nemohl naplno trénovat, fanoušci - často oblečeni do dresů s jeho jménem - ho vítali bouřlivě. Když se společně s týmem na trávníku rozklusával, mával Beckham s úsměvem divákům. Na cestě z hrací plochy se novináři fotbalové ikony zeptali na pocity z prvního tréninku. "Nebylo to špatné," poznamenal jen dvaatřicetiletý záložník.

Pomalu se začíná sžívat s novými spoluhráči. Svým chováním si hned získal útočníka Landona Donovana, který byl do jeho příchodu největší hvězdou Galaxy. "Byl k nám opravdu skvělý. První den byl trochu nesmělý, ale každý, kdo přichází do nového týmu, by byl nejdřív nesmělý a nevěděl co čekat," řekl. Po pár dnech jsou podle něj vztahy už mnohem vřelejší. "Je to skvělý kluk. Slyšel jsem to o něm a teď to můžu potvrdit," dodal Donovan.

Reklama

Související témata: