Hlavní obsah

Jásaly, tleskaly. A nakonec mladé hráčky dostaly od Ronalda kopačky

Nejdříve vážné tváře, dopis, zásadní sdělení, přikrytý dar a nakonec jásot. Mladičké portugalské fotbalistky se po výhře 4:0 nad Lotyšskem dostaly do elitní fáze kvalifikace ME hráček do 17 let a slova povzbuzení jim pak dodal jejich slavný krajan Cristiano Ronaldo.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Útočník Juventusu Cristiano Ronaldo se raduje ze své trefy do sítě Boloni. Ilustrační foto

Článek

S vážnými tvářemi sledovaly, jak ukazuje video na sítích, obsah dopisu od hvězdy Juventusu. Ronaldo jim popřál vše k tomu, aby si naplnily sny. Třeba i ty, které měl on sám.

„Ne, není to typ snu, který máte, když spíte. To byl jeden z těch snů, které v sobě máte natolik, že jste kvůli nim i v noci vzhůru," napsal kolegyním z reprezentační sedmnáctky.

„Chtěl jsem se stát nejlepším fotbalistou na světě. Svůj život jsem věnoval právě svému snu. Na tréninkovém hřišti jsem dělal vše potřebné, aby se to naplnilo. Je důležité mít sen a ještě důležitější pak tvrdě pracovat, Uvědomil jsem si svůj sen a doufám, že si dokážete uvědomit i ten váš. Jděte za ním bez váhání," nabádal mladičké hráčky, z nichž jedna proti Lotyšsku pálila tak trochu v ronaldovském stylu. Ines Oliveirová zaznamenala hattrick a i ona mohla vnímat gratulaci a závěrečné přání do elitního kola kvalifikace: "Hodně štěstí a užijte si ty boty. Cristiano Ronaldo."

I když v češtině znamená rčení ´dostat kopačky´ ještě něco úplně jiného než prosté sdělení obdržet boty, Portugalky si s něčím takovým pochopitelně nelámaly hlavu a propukly v jásot.

Reklama

Související témata: