Hlavní obsah

Z prodeje dřevařské firmy zřejmě Nedvěd mnoho peněz nezíská

BLOVICE

Záložník Juventusu Turín Pavel Nedvěd může ze své investice do blovické dřevařské společnosti Ma-floor, kam údajně vložil 37 miliónů korun, získat několik miliónů, nebo také vůbec nic. Podnik byl na třetí pokus prodán v dražbě, za 16,5 miliónu korun ho koupí českobudějovická firma COIN CZ. Věřitelé ale po Ma-flooru požadují desítky miliónů korun.

Článek

Nedvěd ale podle informací ČTK uplatňuje "jen" pohledávku 15 miliónů korun formou zástavního práva. Tu ale popřel další konkurzní věřitel a spor bude řešit soud. Teprve pokud zástavní právo uzná, mohl by se stát Nedvěd přednostním věřitelem.

Dražba podniku byla třetí v pořadí. Původní vyvolávací cena 18,7 miliónu korun se dvakrát snížila. Stavební a realitní firma COIN CZ získá po úhradě plně vybavenou firmu, kde na podzim 2005 skončila výroba podlah, oken, dveří a domků. "S prodejem mohou být spokojené obě strany," řekl Petr Otte z plzeňské realitní kanceláře Pubec, která dražbu organizovala.

Vedení COIN CZ zatím neuvedlo, k čemu chce areál využít. "Jejich hlavní náplní jsou dřevodomky, areál je na to jako stvořený. Navíc jednatel firmy je z Plzně (25 km od Blovic)," řekl zdroj z oboru dřevovýroby.

Výroba by mohla klidně hned začít

Podle Pavla Tatíčka, konkurzního správce Ma-flooru, který zbankrotoval kvůli předlužení loni v červnu, prodejní cena zdaleka nestačí na pokrytí všech závazků podniku ve výši desítek miliónů korun. "Je to jeden z nejlepších výrobních areálů v konkurzu, který jsme za 17 let naší existence prodávali. Výroba by tam mohla začít zítra," řekl Otte. Kupec musí zaplatit do tří měsíců. Do pěti dnů po převedení peněz mu bude areál předán. Areál bude do té doby hlídán a udržován.

"Jsem velmi rád, že se podnik prodal. Na Blovicku je sice tříprocentní nezaměstnanost, ale větší truhlářský podnik tu není. Pokud vlastník nabídne slušné peníze, kvalifikovaní lidé se tam rádi vrátí," řekl starosta čtyřtisícových Blovic Jan Poduška. Tříhektarový areál má podle něj výhodnou polohu za městem.

Ma-floor se nevzpamatoval z nevydařené zakázky ve Francii z roku 2004; tehdy nedostal zaplaceno za dodávku srubů. Ve firmě se základním kapitálem 18 miliónů Kč, fungující od roku 2001, Nedvěd jako akcionář nefiguruje. Členem představenstva byl do loňského července jeho manažer Zdeněk Nehoda a členem dozorčí rady Nedvědův právník Bronislav Šerák.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články