Hlavní obsah

Vyloučení po 10 vteřinách! Touré zažil hodně nepovedený závěr kariéry

Čching-tao/Praha

Takhle si rozloučení určitě nepředstavoval. Nepovedený závěrečný zápas kariéry má za sebou legendární záložník z Pobřeží slonoviny Yaya Touré. Poslední představení šestatřicetiletého fotbalisty v druholigovém čínském klubu Čching-tao Chuang-chaj pro něj skončilo už po 10 vteřinách hry, když se dopustil zcela zbytečného faulu před hranicí šestnáctky. Jeho celek i přes porážku 1:2 nakonec oslavil postup do tamní Superligy.

Foto: Sport.cz

Yaya Touré hrál v uplynulém ročníku druhou nejvyšší čínskou soutěž

Článek

Pro legendu Manchesteru City Tourého to byl s největší pravděpodobností poslední zápas jeho bohaté kariéry, takhle si ho ale určitě nepředstavoval. Africký záložník hloupě fauloval fotbalistu z klubu Nan-tchung Č'-jün těsně před pokutovým územím.

Zákrok zezadu, který navíc přišel po pouhých 10 vteřinách od úvodního hvizdu, znamenal pro Tourého červenou kartu a odchod do šaten. Celou situaci posvětil systém VAR a o faulu nebylo pochyb.

Tourého klub Čching-tao Chuang-chaj i přes porážku 1:2 nakonec druhou čínskou ligu opanoval s 57 body ze 30 zápasů a od nového ročníku se může těšit na souboje s tamní elitou. Fotbalista z Pobřeží slonoviny už u toho ale nebude. Již dříve bylo avizováno, že sobotní střetnutí v městě Čching-tao bylo jeho posledním zápasem kariéry.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín