Hlavní obsah

Podle šéfa brazilského svazu se fotbalisté během MS opíjeli

SAO PAULO

Někteří brazilští reprezentanti se během loňského mistrovství světa v Německu pravidelně opíjeli. Tvrdí to šéf národního fotbalového svazu Ricardo Teixeira, odmítl však prozradit jména.

Článek

Prezident brazilské fotbalové federace přišel s obviněním rok poté, co mistři světa z roku 2002 vypadli ve čtvrtfinále s Francií. "Bylo tam několik hráčů, kteří když dostali volno, vraceli se na hotel opilí v šest ráno," řekl dnes Teixeira agentuře AP.

Proti jeho slovům se ohradil tehdejší asistent trenéra Mario Zagallo. "Nic takového se nedělo. Žádné opíjení se nekonalo. Nevěřím, že to prezident řekl. Proč by s tím přicházel teď, po takové době?" řekl listu Estado de Sao Paulo Zagallo, který získal světový titul s brazilským týmem jako hráč, kouč i asistent.

Podle něj by se něco takového nedalo před stovkami novinářů v Německu utajit. "Nemyslíte, že by o tom věděli?" prohlásil Zagallo.

Prezident také znovu zkritizoval útočníka Ronalda za problémy s nadváhou. "Jak mohl přijet na světový šampionát a vážit 98 kilogramů?" prohlásil Teixeira.

Reklama

Související témata: