Hlavní obsah

Vychytal penaltu a radoval se z postupu. Soupeř mu za to napálil pěstí

Rio de Janeiro/Praha

Drsnou dohru v podobě hromadné bitky mělo semifinálové utkání brazilské ligy do 20 let mezi Flamengem a Corinthians Paulista v Rio de Janeiru. Domácím fotbalistům vychytal výhru v závěru duelu gólman Hugo Souza, který za nerozhodného stavu lapil soupeřům penaltu a svůj tým poslal do finále. Jeho oslavy se ale vůbec nezamlouvali zdrceným hráčům Corinthians, kteří brankářského hrdinu v přesile napadli a jeden z nich mu dokonce napálil pěstí do obličeje.

Skandální napadení gólmana v brazilské mládežnické lize

 
Článek

Po závěrečném hvizdu bezbrankového odvetného utkání semifinále brazilské ligy se po předchozí výhře 2:1 radovali z postupu hráči Flamenga. Na jedné straně byl obrovský smutek kvůli neproměněné penaltě, která mohla osud střetnutí ještě zvrátit. A na té druhé pochopitelně opačné pocity.

Gólman Flamenga Hugo Souza to ale s oslavami postupu zřejmě trochu přehnal a zklamání fotbalistů Corinthians se kvůli jeho provokacím pochvíli přetavilo ve výbuch hněvu.

Hostující fotbalisté se na brankáře sesypali jako vosy. A po chvíli dohadů přišel zkrat jednoho z aktérů. Obránce Raul Gustavo se rozběhl, vyskočil do výšky a gólmanovi napálil pěstí přímo do obličeje. Pak už následovala mela obou týmů, nepřehledná strkanice, okopávání a podobné nefotbalové kousky.

Gustavo svého boxerského počinu později litoval. „Neexistují slova, která by ospravedlnila to, co jsem dnes provedl," napsal na svůj instagramový účet. V další části textu se pak omluvil napadenému hráči i celé jeho rodině.

Reklama

Související témata: