Hlavní obsah

Trenér Austrie brzdí před utkáním s Jabloncem přílišný optimismus

VÍDEŇ

Trenér vídeňské Austrie Georg Zellhofer, který se byl v neděli podívat na zápas soupeře svého mužstva v druhém předkole Poháru UEFA Jablonce, varuje před přílišným optimismem. Postupové šance obou týmů hodnotí jako zcela vyrovnané.

Článek

Austria přivítá v prvním zápase ve čtvrtek Jablonec na svém stadiónu. Rakouský tisk ji po výborném výkonu v posledním ligovém utkání proti Innsbrucku a vysokém vítězství 6:1 favorizuje a připomíná, že Jablonec naopak oba ligové zápasy prohrál a nedal ještě ani gól.

Zellhofer však po zhlédnutí duelu Teplice - Jablonec a návratu do Vídně v pondělí prohlásil, že šance obou mužstev na postup jsou podle něj 50:50. "Na Jablonci byla vidět určitá nejistota, ale není to špatné mužstvo," řekl Zellhofer.

Obrana Jablonce je "nekompromisní"

"Představuje dobrou kombinaci zkušených a mladých hráčů, všichni jsou v pohybu a že jejich snaha tentokrát vyšla naprázdno, bylo i důsledkem vynikajícího výkonu teplického brankáře," prohlásil trenér Austrie. Ocenil i dobrou hru obrany Jablonce, která je podle něj "nekompromisní".

Bývalý hráč Jablonce a nyní jedna z opor Austrie David Lafata už bude podle dnešních zpráv možná ve čtvrtek po zranění zad mužstvu k dispozici. Zápas Teplice - Jablonec sledoval v televizi a je optimističtější než jeho nynější trenér. "Musíme si dát pozor, ale máme velmi dobrou příležitost postoupit," řekl dnes Lafata.

Soupeř se musí ještě sehrát

Špatný start svého bývalého mužstva do ligové soutěže si vysvětluje tím, že je v něm mnoho nových hráčů, kteří se ještě vzájemně nesžili a nevytvořili ještě kompaktní celek. "Právě v Poháru UEFA se ale budou chtít chytit," soudí Lafata.

Stadión Franze Horra, na který může být podle regulí UEFA na mezinárodní zápasy umožněn vstup 6000 divákům, je podle dnešních údajů klubu pro čtvrteční zápas z poloviny vyprodán.

Reklama

Související témata: