Hlavní obsah

Vandalové v Malmö poničili Ibrahimovicovu sochu

Taková to byla minulý měsíc sláva, slavný Zlatan Ibrahimovic u příležitosti odhalení své sochy v Malmö dával dokonce všem školákům v městě volno. A teď? Vandalové skulpturu švédského fotbalového útočníka Zlatana Ibrahimovice poničili. Podle médií se tak stalo ve stejný den, kdy osmatřicetiletý rodák z přístavního města a bývalý hráč tamního klubu oznámil, že získal čtvrtinový podíl v konkurenčním Hammarby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vandalové v Malmö poničili Ibrahimovicovu sochuVideo: sntv

 
Článek

Tři a půl metru vysoká bronzová socha bývalého kapitána švédské reprezentace, kterou před stadionem v Malmö nechal vytvořit národní fotbalový svaz, byla odhalena začátkem října. Nyní ji někdo poškodil a posprejoval. Kolem sochy proto byl postaven plot s plachtou a okolí hlídá bezpečnostní agentura.

Útoku naštvaných fanoušků se nevyhnul ani Ibrahimovicův dům ve Stockholmu. Na dveře vandalové nastříkali nápis Jidáš a rozsypali před nimi zkvašené sledě.

Ibrahimovic v týmu Malmö odstartoval v roce 1999 profesionální kariéru. Poté získal mistrovské tituly s Ajaxem, Juventusem, Interem Milán, Barcelonou, AC Milán a Paris St. Germain. Zahrál si také za Manchester United a naposledy za Los Angeles Galaxy, odkud má nyní namířeno zpět do Evropy.

Reklama

Související témata: