Hlavní obsah

Kouzlu Pendolina už podlehli i jablonečtí fotbalisté

Čtyři minuty před půl devátou ve středu ráno se v pražských Holešovicích nasoukali do Pendolina a po čtyřech hodinách už vybalovali svoji bagáž na největším vídeňském nádraží Süd Bahnhof. Netradiční způsob dopravy zvolili na zápas druhého předkola Poháru UEFA jablonečtí fotbalisté, kteří se ve čtvrtek představí na hřišti Austrie Vídeň.

Článek

Severočeši zároveň napodobili hokejové či basketbalové reprezentanty nebo své rivaly z fotbalové ligy Spartu a Most, kteří už vlakem cestovali ke svým zápasům na Moravu.

Jablonečtí jeli do Vídně po kolejích z několika důvodů. Výhodná byla ekonomická stránka věci: celý přesun stál klub jen 70 tisíc korun, což je jen o něco více, než by je stála cesta autobusem, a nesrovnatelně méně než letecký transfer. Hráči se ve vlaku mohli i pohodlně natáhnout a navíc byli ve Vídni skoro tak rychle, jako kdyby se vznášeli v oblacích.

V Pendolinu se líbilo

"Ta cesta vlakem vyjde časově skoro úplně stejně, jde možná o nějakou půlhodinu. Ve vlaku třeba neztrácíme čas při zdlouhavém odbavování a pasových kontrolách," vysvětlil trenér Luboš Kozel, kterému se v Pendolinu líbilo. "Už jsem v něm jel několikrát a pokaždé jsem byl velmi spokojený. To platilo i tentokrát," řekl českým novinářům.

Hráči čas při putování do Vídně zabíjeli různě. Někteří se sluchátky na uších pospávali, jiní pročítali denní tisk a kvarteto ve složení<span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=564&amp;teamId=2000015&amp;playerId=2000162',event)">Zelenka</span>, <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=564&amp;teamId=2000015&amp;playerId=2000524',event)">Svátek</span>, <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=564&amp;teamId=2000015&amp;playerId=2000225',event)">Kordula</span> a <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=564&amp;teamId=2000015&amp;playerId=2000524',event)">Bobok</span> téměř celou dobu hrálo karty. "Ubíhalo to rychle, navíc jsem i něco vyhrál, takže to bylo fajn," líčil útočník Zelenka s úsměvem. Na dnešním putování našel jediný kaz. "Ve vlaku se nějak porouchala klimatizace a bylo tam docela vedro, takže jsme se docela zapotili. Ale jinak to bylo v pohodě," dodal.

Po čtvrtečním zápase ale už jablonecká výprava nebude pospíchat na nádraží, ale zpáteční noční cestu do Prahy absolvuje v letadle.

Reklama

Související témata: