Hlavní obsah

Beckham vstřelil první gól v dresu fotbalového Galaxy

LOS ANGELES

David Beckham vstřelil premiérový gól v dresu amerického Los Angeles Galaxy. Do středečního semifinále Superligy s DC United nastoupil anglický fotbalista s kapitánskou páskou, a přestože kvůli setrvávajícím potížím s kotníkem odehrál pouhých 63 minut, byl hlavní hvězdou duelu, který jeho tým vyhrál 2:0. V prvním poločase otevřel Beckham skóre brankou z přímého kopu a po přestávce přihrál na gól Landonu Donovanovi.

Článek

Pro Beckhama, který si v Americe za sezonu vydělá 6,5 miliónů dolarů, byl středeční zápas večerem velkých premiér. Poprvé nastoupil v základní sestavě týmu Galaxy, kam přišel z Realu Madrid, a už v 18. minutě dostal první žlutou kartu v Americe. "Nejdřív jsem se bál, že kotník bude bolet, ale bylo to lepší, než jsem předpokládal, a tak jsem dělal i skluzy," prohlásil Beckham.

Jeho velká chvíle přišla o devět minut později, když si připsal první gól v dresu losangeleského klubu. Prosadil se jak jinak než z přímého kopu 25 metrů od branky. "Už když jsem si stavěl míč, věděl jsem, že dám gól," citovala Beckhama po utkání agentura Reuters. "Byl to první přímák za posledních osm týdnů. Vůbec jsem je netrénoval, takže mám z gólu o to větší radost," dodal.

Tím však představení dvaatřicetiletého anglického reprezentanta, který kvůli potížím s kotníkem předtím odehrál za Galaxy pouhých 37 minut, neskončilo. Dvě minuty po přestávce našel Beckham přihrávkou mezi obránce Donovana, který přidal druhý gól Galaxy. "Všichni jsme ho viděli hrát v televizi, ale nevěřili jsme, že někdo může být až tak dobrý. Když jsem ale na Davida koukal dneska, říkal jsem si: 'Ježíši, to si ze mě děláš srandu? Tohle přece není možné'," prohlásil Donovan.

Pět minut před tím, než byl za nadšeného potlesku necelých 18 tisíc fanoušků v losangeleském Home Depot Centru vystřídán, mohl bývalý hráč Manchesteru United a Realu Madrid přidat i druhou trefu v zámoří, brankář Troy Perkins však tentokrát Beckhamův přímý kop zlikvidoval skvělým zákrokem. "Sám sebe jsem překvapil. Nečekal jsem, že vydržím na hřišti přes hodinu. Jsem rád, že kotník je v čím dál lepším stavu," řekl Beckham.

Ve finále Superligy čeká Galaxy mexický celek Pachuca.

Reklama

Související témata: