Hlavní obsah

Fotbalového krále korunuje Dominik Hašek

Jedenáctým vítězem ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu České republiky bude v pondělí v Praze korunován jeden z trojice Petr Čech, Marek Jankulovski, Tomáš Rosický. Každý z nich má spoustu obdivovatelů, výsledky hlasování Klubu sportovních novinářů byly letos mimořádně vyrovnané, a tak si sotva někdo troufne dopředu určit vítěze.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech je velkým kandidátem na zisk Zlatého míče

Článek

Jisté je zatím jen to, že nového fotbalového krále v pondělí v Top hotelu Praha korunuje hokejová legenda Dominik Hašek.

Pořadatelé na čtvrteční tiskové konferenci také prozradili, že KSN udělí zvláštní cenu týmu do dvaceti let, který až po uzávěrce ankety získal stříbrné medaile na mistrovství světa v Kanadě. Trofej za mužstvo převezme Martin Fenin, jenž se jen pár hodin předtím na reprezentačním srazu poprvé setká i s nominovanými v hlavní kategorii.

Na galavečeru bude chybět jen Jankulovski, který dostal pro středeční zápas s Rakouskem od trenéra Karla Brücknera volno. Cenu za něj bude připraven převzít jeho velký kamarád Tomáš Ujfaluši, jenž v anketě obsadil čtvrté místo.

Krbeček, Mazuch nebo Zlámal

Vyhlášen bude také Trenér roku. V nominaci jsou Michal Bílek, Vítězslav Lavička a Dušan Uhrin mladší. Objev roku vzejde z trojice Tomáš Krbeček, Ondřej Mazuch a Zdeněk Zlámal. Trofej pro krále ligových střelců už s předstihem získal Luboš Pecka, jehož však v pondělí čeká v Německu zápas za jeho nový klub Cáchy, a tak do Prahy vyšle svého agenta Ondřeje Chovance.

V roli předávajících se vedle Dominátora představí fotbalové legendy Jozef Chovanec, Pavel Kuka a Antonín Panenka. Šedesátiminutový program bude moderovat Karel Šíp a o hudební doprovod se postarají například Support Lesbiens, Ewa Farná nebo Michal Hrůza.

Reklama