Hlavní obsah

Fotbalový Objev roku Zlámal věří ve vzkříšení Liberce

Cenu pro Objev roku získal na pondělním galavečeru v pražském Top Hotelu Zdeněk Zlámal. Fotbalový brankář, který v minulé sezóně pomohl Zlínu udržet prvoligovou příslušnost a hájil branku reprezentační jednadvacítky na mistrovství Evropy v Nizozemsku. Slibně se rozvíjející kariéru talentovaného hráče přibrzdil neúspěšný boj o post jedničky ve Spartě. Ta jej před novým ročníkem prodala do Liberce, kde ale zatím jen kryje záda Zbyňku Hauzrovi.

Článek

Před startem ligy jste kvůli velké konkurenci změnil působiště, ani na severu Čech však zatím nechytáte...

Zbyněk Hauzr podával v Liberci v minulé sezóně výborné výkony. Já jsem navíc do týmu přišel pouhé čtyři dny před začátkem nového ročníku, takže bylo celkem jasné, že chytat nebudu. Máme výborného trenéra gólmanů pana Veselého, který mi věří. Nezbývá mi, než na sobě tvrdě pracovat.

Jaké prvky vaší hry se s trenérem Veselým hlavně snažíte zlepšit?

Snažíme se pracovat komplexně, ale teď se nejvíce věnujeme dynamice. Věřím, že se díky jeho pomoci prosadím.

Vaším cílem je, asi jako pro každého českého hráče, dostat se do zahraničí....

Určitě, ale zatím jsem ještě nic nedokázal ani u nás. Nejdříve musím začít chytat v Liberci, a pak si mě všimnou i v Evropě.

Máte vysněný klub, v němž byste chtěl chytat?

Mým nejoblíbenějším klubem je anglický Manchester United.

Kdo je váš největší idol mezi třemi tyčemi?

Petr Čech. Je to vynikající brankář, který působí na svůj věk velmi zkušeně.

Jak oslavíte své vítězství v novinářské anketě?

Přijdu domů a půjdu spát. Na žádnou oslavu není čas, vzhledem k tomu, že mě zítra ráno čeká trénink s mužstvem. Žádné velké závěry z tohoto ocenění nedělám.

Atmosféra v Liberci po nepovedeném úvodu sezóny asi není příliš pozitivní...

Nálada určitě není nejlepší. Na druhou stranu je pravda, že jsme měli těžký zápasový los. Máme velmi kvalitní mužstvo, jen jsme dosud při našich šancích postrádali potřebnou dávku štěstí. Teď jedeme do Teplic, kde musíme vyhrát.

Reklama