Hlavní obsah

Kouče Ukrajinců zaskočila špatná kondice Ševčenka

KYJEV

Trenér ukrajinské fotbalové reprezentace Oleg Blochin vyjádřil znepokojení nad tím, v jak špatném fyzickém stavu přijel na sraz národního týmu klíčový hráč jeho mužstva a obávaný kanonýr Andrej Ševčenko. Nejlepší střelec ukrajinské reprezentace v historii se zotavuje ze zranění zad a za Chelsea letos nenastoupil ani v jednom ze tří ligových zápasů.

Článek

I proto Blochin počítá s tím, že Ševčenko ve středečním přípravném duelu proti Uzbekistánu odehraje maximálně jeden poločas. "Za prvé vůbec nevím, jestli Ševčenko vůbec bude moci nastoupit. Ale vím určitě, že celý zápas nebude schopen odehrát. Nebude na hřišti rozhodně déle než 45 minut," řekl Blochin, kterého Ševčenkův stav nepříjemně zaskočil.

Podle Blochina je sice už bývalý hráč Dynama Kyjev a AC Milán po zdravotní stránce v pořádku, ale odehrát celý zápas nezvládne. "Vždyť trénuje vlastně jenom týden. V tomhle prostě Ševčenkovi nemohu pomoci," vysvětlil Blochin.

Ze špatné Ševčenkovy připravenosti však odmítl obviňovat trenéra Chelsea Josého Mourinha. "To je přece jeho věc, jak postaví základní jedenáctku, on je zodpovědný za výsledky. Počkejme si na to, jak se bude situace vyvíjet. Anglická liga je hodně dlouhá soutěž," odpověděl vyhýbavě Blochin.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň