Hlavní obsah

Fotbalisté Flamenga jsou prvními finalisty MS klubů

Aktualizováno

Fotbalisté brazilského týmu Flamengo jsou prvními finalisty mistrovství světa klubů v Kataru. V semifinále porazili 3:1 saúdskoarabský Al Hilál. O druhém finalistovi rozhodne středeční souboj mezi vítězem Ligy mistrů Liverpoolem a mexickým Monterrey.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Bruno Henrique z Flamenga se raduje po gólu.

Článek

Al Hilál začal dobře a od 18. minuty díky Al Davsarimu vedl. Flamengo, které vyhrálo v listopadu Pohár osvoboditelů, otočilo skóre ve druhém poločase. Nejprve čtyři minuty po přestávce srovnal De Arrascaeta a v 78. minutě vstřelil vítězný gól Henrique. Další branku přidalo Flamengo po vlastní trefě Albulajhiho. Al Hilál navíc od 83. minuty hrál bez vyloučeného útočníka Carrilla.

Páté místo obsadil na klubovém šampionátu Espérance Tunis, který rozstřílel 6:2 katarský celek Al Sád. Hattrickem se o to postaral záložník Alhuni. Al Sád se už od 24. minuty musel obejít bez obránce Hassana, který dostal červenou kartu.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Dauhá:
Semifinále:
Flamengo - Al Hilál 3:1 (0:1)
Branky: 49. De Arrascaeta, 78. Henrique, 82. vlastní Albulajhi - 18. Al Davsari. ČK: 83. Carrillo (Al Hilál).
O 5. místo:
Al Sád - Espérance Tunis 2:6 (1:4)
Branky: 32. Bunedžah z pen., 49. Al Hajdus z pen. - 6., 42. a 74. Alhuni, 13. a 25. z pen. Bahri, 87. Derbali. ČK: 24. Hassan (Al Sád).

Reklama